ANKARA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin 4,5G'ye geçmesini, 'Bilgi yollarını, karayoluna benzetecek olursak, bu münakasa ile yurttaşlarımız ortak tane şeritli ortak tarz yerine, bundan sonra 5 şeritli ortak otobanın konforuna kavuşmuş oluyor' laflarıyla değerlendirdi.

4,5G ile geçmiş musahabe Nükleer Güvenlik Zirvesi hasebiyle ABD'nin başkenti Washington'da mevcut Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ortada gerçekleştirildi.

Bakan Yıldırım, görüşmede, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığında 4,5G'nin hizmete katılması zımnında planlı törende hepsi ateş parçası ve çalışanlarla ortak arada bulunduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, '4,5G telefon hizmetinin geçmiş 'alo'sunu, başlangıcını sizinle gerçekleştiriyoruz. Ülkemize, milletimize güzel olsun diyorum' niteleyerek seslenme etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da '4,5G yetkilendirme törenine uzaktan katma ve yetkilendirmeleri işletmecilere uzaktan vermiştik. Bu kez ise hizmetin baş törenine 4,5G'ye akıllıca ortak katılma tecrübe edelim dedik' ifadesini kullanarak, Bakan Yıldırım'ı, milleti dünkü uygulayım bilimi ve hizmetlerle buluşturmasından çevre kutlama etti.

Kalkınmanın anahtarı olduğuna inanılmış olduğu hile ve teknolojik yenilikler ile Araştırma-Geliştirme (Ar-Ge) faaliyetlerini yakından izlem ettiğini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Ülkemiz ve yerel üretimimiz hesabına atık en ıvır zıvır adımın bile altın gelişmelere faktör olacağını biliyor, bu yöndeki emek harcamaları içten destekliyorum. Bugün hizmete verilen 4,5G hizmetinin, ermiş yurttaşlarımız ve türkiye düşüncesince güzel olmasını dilek ediyorum. Bu hizmetlerin devletimizde yerel mahsul kullanılması amacıyla yaşama geçirilmiş olmasını başkaca ehemmiyetli görüyorum' niteleyerek konuştu.

Erdoğan, uran ekonomisinin yerini tedricen hile ekonomisine bıraktığına dikkati çekerek, 'Bilginin ekonomiye dönüşmesi ise Ar-Ge faaliyetleri kararında elde edilmiş düşüncesi iyelik haklarının ve patentlerin iktisadi değere dönüşmesiyle mümkündür' değerlendirmesinde bulundu.

Nitelikli insanoğlu kaynağının da artırılması gerektiğine ayraç fail Erdoğan, diyar olarak, hile ekonomisinin ayrılmaz ortak parçası bulunan Ar-Ge faaliyetlerine ve bu ameliyat kararında yerel ve ulusal mamüllerin ortaya çıkarılmasına ehemmiyet verdiklerini söyledi.

-'Mobil hizmetlere talep, dünkü beklentileri de yanında getirdi'

Erdoğan, hile ekonomisi altyapısının temelinin, anahtar taşının enformasyon alanı olduğuna aksan yaparak, bugün, meydana getirilen halis muhlis işlerde behemehâl internet erişiminden faydalanıldığının altını çizdi. 2003 senesinde taşınabilir telefonların hoppadak ortak enformasyon uzlaştırıcı şekilde kullanılırken, ahit bire ortak sürede bilgiye ulaşım uzlaştırıcı durumuna dönüştüğünü anlatım fail Erdoğan, taşınabilir sürdürümcü sayısının 2003 senesinde tahminî 28 milyon iken, ahit 74 milyona yaklaştığını, 2009 senesinde sunulmaya başlamış bulunan taşınabilir genişbant internet sürdürümcü sayısının ise 41 milyonu bulduğunu bildirdi.

Erdoğan, taşınabilir hizmetlere müteveccih kalan talebin, vatandaşların dünkü gereksinimleri ve beklentilerini de yanında getirdiğini söyledi.

Bu hizmetlerin yaygınlaştırılmasındaki asliye hedeflerinin, vatandaşların ünlü ve görsel iletişimi yanında, bilgiye ulaşım imkanını da aceleci ve nitelikli duruma bildirmek bulunduğunu kail Erdoğan, 'Ülkemizde, interneti hepsi yurttaşlarımızın hizmetine sunmaya müteveccih ehemmiyetli adımlar atıyoruz. Bugün çakılı ve taşınabilir internet sürdürümcü sayısı toplamda 50 milyonu aşmış durumda. Gelişmeler müspet olmakla birlikte, bu hizmetin velut ve hayır ortak halde kullanılması icap ettiğini de ilkin anımsatmak istiyorum' dedi.

Erdoğan, konuşmasını, 5G teknolojisine geçişte ortak güreşçi köprüsü vazifesi meydana getirecek 4,5G hizmetlerinin diyar ve budun düşüncesince güzel olması temennisiyle tamamladı.

Kaynak: AA