Başbakan yardımcısı Babacan, Türkiye'nin bu yıl da Avrupa'nın en hızlı büyüyen ekonomilerinden birisi olacağını söyledi.


ANKARA

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Çek Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Vaclav Klaus'un Türkiye ziyareti nedeniyle Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen ''Türkiye-Çek Cumhuriyeti İş Forumu''nda yaptığı konuşmada, söz konusu forumunun iki ülke arasındaki işbirliğinin perçinlenmesine, ekonomik ve ticari ilişkilerin daha da ileri seviyelere taşınmasına, iş adamları arasındaki işbirliğinin derinleşmesine önemli katkılar sunacağına inandığını belirtti.
Bir ülkede devlete güvenin, o ülkenin hazinesine güvenin, finansal sistemin ve iş dünyasının üzerinde durduğu temeli teşkil ettiğini ifade eden Babacan, şöyle konuştu:

''Devlete güven sarsıldığı zaman, o ülkenin hazinesine güven sarsıldığı zaman, herhangi bir ülkenin borcunu ödeyip ödeyemeyeceği endişesi baş gösterdiği zaman ne finansal sistemi sağlıklı bir şekilde çalıştırmak mümkün ne de o ülkede iş dünyasından bir verim beklemek mümkün. İşte bu önceliklerle ve attığımız adımlarla beraber hem 2010 yılı hem 2011 yılı Türkiye'de çok yüksek büyüme oranlarını yakaladığımız yıllar oldu. Bu yıl da yine Avrupa'nın en hızlı büyüyen ekonomilerinden birisi olacağız. Her ne kadar büyüme oranımız bir miktar düşecek de olsa yine de Avrupa'nın en hızlı büyüyen ekonomilerinden birisi olacak Türkiye."