Kalp krizi kararı 4 Nisan 1997'de Ankara'da ölüm fail Milliyetçi Hareket Partisi'nin kurucusu Alparslan Türkeş, ölümünün 19. senesinde kabri başlangıcında anıldı.

Törene Bahçeli'nin yanı sıra, milletvekilleri, partililer ve aşırı sayıda yurttaş katıldı. Partililer Türkeş'in mezarının başlangıcında Kuran okudu, afsun etti.

Devlet Bahçeli, Türkeş'in kabrine, ağababa ocağı Kayseri'nin Köşkerli köyünden getirilen toprağı serpti, karanfil koydu ve mezarı suladı. 'Hala şükranla anılmaktadır'Bahçeli, “Türkeş, erdem sahibi indinde insanoğlu yerine seçkinleşme etmiş; toprak ulaştığında gözünü daldan budaktan esirgemeyen cesurluk sembolü, noktayı ulaştığında de karıncayı incitmeyecek denli sevecenlik ve acıma sahibi olmuştur.
Yumuşak huylu, adi gönüllü, iş ve testis sahibi seçkin indinde şahsiyet yerine hala şükranla anılmaktadır.” görüşünü dile getirdi. MHP'yi yörüngesinden heyecanlandırmak Devlet Bahçeli, “Dedikoduyu cümle edinmiş, fitneye zihnini kaptırmış, iç ve aut mahfillerde kurmaca idrak ve günü geçmiş yöntem operasyonlarıyla Milliyetçi Hareket'in yörüngesini oynatmaya niyetlenmiş bazısı odakların, ulus gözetiminde utangaç ve yenmiş olacağını da baştan sona beraberce göreceğiz” dedi.

Kaynak: AA