“Turkcell’in 2016’nın ilk çeyreğinde 600 bin abone kaybederek abone sayısının 4 yıl önceki seviyesine gerilediği yönündeki haberler yanlış ve yanıltıcı bilgiler içermektedir. Söz konusu haberlerin içeriği gereği açıklama yapılması gereği doğurmuştur.

Turkcell yılın ilk üç aylık döneminde hem Türkiye’de hem de Grup olarak gelir ve FAVÖK’te birinci çeyrek bazında tüm zamanların en yüksek sonuçlarına ulaşmıştır. Söz konusu dönemde Turkcell Grup’un gelirleri yüzde 8,3 büyürken, Grup gelirlerinin yüzde 91’ini oluşturan Turkcell Türkiye’nin gelirleri ise yüzde 10 artışla 2 milyar 928 milyon TL’ye ulaşmıştır. 2016’nın ilk üç ayında Turkcell’in faturalı, fiber ve TV’de müşteri kazanımı devam etmiştir. Faturalı müşteri sayısı geçen yıla göre 1,2 milyon artarak müşteri bazının yüzde 50’sine ulaşmıştır. Sadece 3 aylık dönemdeki faturalı abone sayısındaki artış ise 124 bin olmuş ve toplam faturalı abone sayısı 16,7 milyona ulaşmıştır. Yılın ilk üç aylık döneminde artan faturalı abone bazı, data ve servis gelirleri sayesinde mobil ARPU ise geçen yıla göre yüzde 8,8 artarak 24,7 TL’ye ulaşmıştır.
 

Öte yandan Türkiye’deki mobil müşteri sayısı belirlenen sürede hiç yükleme yapmayan ön ödemeli hatların tarafımızca sistem dışı bırakılmış olmasının da etkisiyle 33,3 milyon olarak gerçekleşmiştir. Bu çerçevede 196 bini ilk çeyrekte olmak üzere, son iki çeyrekte toplam 575 bin hat sistem dışı bırakılarak söz konusu abonelikler silinmiştir.