İZMİR

Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi (ZZTK), Türk zeytinlerini ve zeytinyağını öncelemek ve dış satım pazarlarını bollatmak üzere yürüttüğü lansman çalışmalarına Japonya'yı da ekledi.

İzmir İhracatçı Birliklerinden meydana getirilen açıklamaya göre, 8-11 Mart tarihlerinde Japonya'nın Chiba kentinde 41'incisi planlı Foodex Japan 2016 Fuarı'nda, Türk zeytinyağının tanıtılmış olduğu sergilik açtı.

Stantta, ZZTK çeşidinden ziyaretçilere Türkiye'de imal edilen zeytin ve zeytinyağları ağırlama edildi ve Türk menşeli İtalyan tasar çizimci Erdem Şeker çeşidinden tasarım edilen bölgede görsel gösteri sergilendi.

ZZTK Yönetim Kurulu Üyesi Aykut Eker, yazılmış açıklamada, Türkiye'nin 2013-2014 sezonunda Japonya'ya 13 milyon 768 bin dolar zeytinyağı ihraç ettiğini anlatım ederek, şunları kaydetti: 'Japonya 130 milyon sözü geçen besin ihtiyacının şişman bölümünü ithalatla karşılayan ortak ülke. Japonya'ya ihracatımız 2014-2015 sezonunda, Türkiye'ye zeytinyağı rekoltesinin azlığı dolayısıyla 6 milyon 656 bin dolara düşse de akıbet dü sezonda Japonya en çok dış satım yaptığımız üçüncü diyar oldu. (Japonya) Türkiye'deki zeytinyağı rekoltesi arttığında, ihracatımızın katlanarak artabileceği ortak diyar konumunda.'

Muhabir: Gülcan Kaplan

Kaynak: AA