İSTANBUL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Somali, bizim Afrikalı kardeşlerimizle ihdas etmek istediğimiz birlikteliğin sembolü olmuştur. Somali'yle bu arada Türk tipi yardım modeli literatürde kabul görür hale gelmiştir' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud ve BM Genel Sekreter Vekili Jan Eliasson ile düzenlemiş olduğu kuma matbuat toplantısında konuştu.

Erdoğan, 'Somali, ülkemizin Afrika kıtasına müteveccih göz açısının, bizim Afrikalı kardeşlerimizle ihdas etmek istediğimiz birlikteliğin adeta sembolü olmuştur. Somali ile bu arada Türk tipi yardım modeli bundan böyle literatürde tartışılır, kabul görür hale gelmiştir. Uluslararası maşer ve semt ülkeleriyle ortaklık biçiminde inşallah Somali huzura erene, birlik anlamıyla sulh ve balans ülkesi olana derece da bu çalışmalarımızı bitmeme ettireceğiz' gibi konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasını şöyleki sürdürdü:

'Uluslararası topluluğun Somali'de henüz deli dolu biçimde sahaya inmesini ve faaliyetlerinin de artmasını istek ediyoruz. Bilhassa yatırımlar dair bundan böyle henüz cesur, henüz azimli adımların atılması gerekmektedir. Dün planlı Türkiye Somali İş ve Yatırım Forumu'nun tamamı arsıulusal yatırımcılara kalıp olmasını dilek ediyorum.'

Kaynak: AA