ANKARA

Türk Telekom Üst Yöneticisi CEO Rami Aslan, basın mensuplarıyla sohbet toplantısında bir araya geldi.

Türk Telekom'un, telekomünikasyon sektörünün geleceğine yön verme vizyonuyla Mayıs 2014'te Türkiye'nin ilk entegre telekomünikasyon şirketi olmak üzere entegrasyon sürecini başlattığını belirten Aslan, 'Aslında biz çalışma şeklimizi değiştiriyoruz. Ürün odaklı olmak yerine, müşteri odaklı olmaya karar verdik' diye konuştu.

Aslan, dünyadaki benzerlerine göre oldukça kısa bir sürede, sadece iki yılda entegrasyon sürecini tamamlayan Türk Telekom'un, dünyanın sayılı, Türkiye'nin de ilk ve tek entegre Telekom operatörü olduğunu vurguladı. Aslan, Avea, Türk Telekom, TTNET markalarının tek çatı altında birleşmesinin müşterilere tek noktadan ve hızlı hizmet sağlayacağını belirterek, artık müşterilerin Türk Telekom mağazalarından tüm ürün ve hizmetlere ulaşabileceğini söyledi.

Yeni markaya yeni logo

Aslan, üç markanın bir araya gelmesini simgelemesi dolayısıyla yeni logoda üçgen şeklini seçtiklerini belirterek, 'Logomuz, içerisinde çeşitlilik, çok yönlülük ve inovasyonun olduğu bir mozaik oluşuyor. Bu topraklarda doğup dünyaya açılmış bir marka olarak yeni logodaki renkler, zengin bir kültürden ve Türk Telekom'un köklü geçmişinden gelen dokunuşlar içeriyor” ifadelerini kullandı.

Logonun, tek marka olarak yoluna devam edecek Türk Telekom'un hayatın her alanında, her zaman hareket halinde oluşunu, çevikliğini, enerjisini, dinamik yüzünü yansıtmak üzere yeniden tasarlandığını anlatan Aslan, bu nedenle cesur karakterlere, canlı ve dinamik renklere yer verdiklerini belirtti.

Amacımız şirketi daha ileriye taşımak

Aslan, birleşmedeki amaçlarının şirketi geleceğe hazırlamak olduğunu vurgulayarak, rakipsiz olmak istemediklerini, rekabetin ülkeyi daha ileriye taşıyacağını söyledi.

Avea'nın son üç yılda en yüksek müşteri kazanımı sağlayan operatör olduğunu dile getiren Aslan, 'Biz Avea'nın altyapısına özellikle son dört yılda çok fazla yatırım yaptık. Optimum düzeyde faaliyet gösteremiyorduk. Çünkü sahip olduğumuz spektrum buna uygun değildi. Bu zorluklara rağmen diğer operatörlerden çok daha fazla müşteri kazandık' değerlendirmesinde bulundu.

Aslan, fiber altyapının ortak kullanımı konusunda ise şunları kaydetti:
'Altyapımızı paylaşıma açmadığımız yönünde tartışmalar oluyor. Böyle bir şey söz konusu değil. Bazı operatörler kendi altyapılarında yapmak istiyor, bazıları ise bizimkini kullanmak istiyor. Herkes için doğru bir model olması lazım. Fiber altyapısı, 4,5G için çok kritik. Bu nedenle senelerdir fibere yatırım yapıyoruz. Fiber altyapısı, bir gecede olabilecek bir şey değil.'

Birleşme nedeniyle personel sayısını düşürmeyeceklerini kaydeden Aslan, 34 bin 500 personelleri bulunduğunu, sadece geçen yıl binden fazla kişi istihdam ettiklerini söyledi.

Söz konusu birleşmenin imtiyaz sözleşmesi çerçevesinde yapıldığının altını çizen Aslan, şunları kaydetti:

'Bu birleşmeyi daha önce yapabilecekken tüm paydaşlarımızın aynı noktada olmasını istedik. Her şeyi hukuk ve kanunlara uygun olarak yapıyoruz. Kanunen yanlış bir şey yapmadığımızdan emin olduk. Kimsenin endişesi kalmasın diye her türlü tedbiri almaya çalıştık. Yapılan her şey imtiyaz sözleşmesi akılda tutularak yapıldı. Türkiye'nin geleceği için altyapıya yatırım yapanı cezalandırmak doğru değil. Biz tekel değiliz. Son 10 yılda Telekom sektörüne yapılan tüm yatırımın yüzde 50'sini Türk Telekom yapmış. Şimdi daha fazlasını yapmaya hazırız. Herkes altyapıya yatırım yapsın. Türkiye bunu hak ediyor.'

Muhabir: Ayşenur Sağlam

Kaynak: AA