İSTANBUL

Türk Kızılayı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, DEAŞ'ın işgal ettiği Musul kentini kurtarma operasyonunun ardından yaşanabilecek insani krize karşı, "Musul da Senin Yurdun" kampanyası başlatıldı.

Kampanya kapsamında Türk Kızılayı kendi çabalarıyla ilk etapta bölgeye 500 ton insani yardım malzemesi gönderdi. Bundan sonraki aşamada Kızılay şubeleri de aktif olarak kampanyaya destek verecek. Ayrıca uluslararası kuruluşlarla da iş birliği içinde Musul halkına daha fazla yardım yapılması için girişimler yürütülüyor. Özellikle acil barınma ve acil dönem gıda ihtiyacını karşılamaya yönelik kampanyanın aracı olması planlanıyor.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Musul ve Telafer'de yaşananlar nedeniyle oluşabilecek göçten en fazla Türkiye'nin etkilenebileceğine dikkati çekerek, yardımseverleri kampanyasına destek vermeye davet etti.

Kurumsal bağışçıların da nakdi ve ayni yardımlar ile bölgeye destek verebileceklerini belirten Kınık, şunları söyledi:

"Bölgede yaşayan insanlar bizim bin yılık akrabalarımız, komşularımız, kardeşlerimizdir. Bu dramda ilk önce baktıkları bölge Türkiye ve ilk yardım bekledikleri topluluk da milletimizdir. Onları yalnız bırakmayacağız, elinden tutacağız ve yaralarını saracağız. Musul da bizim yurdumuz. O insanları bir terör örgütünün ateş çemberinde bırakmayalım."

Muhabir: Cemal Coşkun

Kaynak: AA