SÜLEYMANİYE

Türk Kızılayı, Irak'ta depremin en çok zarar verdiği Süleymaniye iline bağlı Halepçe ilçesinde hasar gören Kız Öğrenci Yurdu'nun bahçesine yatakhane olarak kullanılması için 45 adet çadır kurdu.

Irak-İran sınırında 12 Kasım'da yaşanan 7,3'lük depremin hemen ardından harekete geçen Türk Kızılayı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), bölgeye şimdiye kadar 66 tırlık insani yardım malzemesi sevk etti.

Türk Kızılayına bağlı bir ekip, depremde ağır hasar gören ve kullanılamaz hale gelen Halepçe Kız Öğrenci Yurdu'nun bahçesinde yatakhane amaçlı kullanılmak üzere 45 çadırın kurulumunu gerçekleştirdi.

Türk Kızılayı Irak Delegasyon Başkanı Göksen Yenigül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, depremin yaşandığı ilk günden bu yana yardıma ihtiyacı olan her yere ulaşmaya çalıştıklarını belirterek,"Halepçe Kız Öğrenci Yurdu'nun binası depremde büyük zarar gördüğü için öğrencilerin barınma problemi söz konusu biz de bu sorunu çözmek için bugün, 45 adet çadırın kurulumunu gerçekleştirdik." dedi.

Irak Delegasyon Başkanı, çadırların ısınma problemini gidermek için de 90 ısıtıcı yerleştirdiklerini, ayrıca 180 yatak ve ranza da yerleştirerek öğrencilerin dışarıda kalmasının önüne geçtiklerini dile getirdi.

Muhabir: Yunus Keleş


Kaynak: AA