DARUSSELAM

Tanzanya’nın Morogoro şehri kırsalında yaşayan 3 bin Tanzanyalının yüzü bir Türk iş adamı tarafından açtırılan su kuyusu ile güldü.

AA muhabirine konuşan iş adamı Bahri Günnar, "Daha önce bir vesile ile Tanzanya’yı ziyaret etmiştim. Burada gördüğüm manzara beni çok etkiledi." dedi.

Günnar, suyun bölge halkı için önemine değinerek "Her şey su ile başlar. O zaman kendi kendime dönünce hazırlığımı yapıp buraya bir su kuyusu yaptıracağım demiştim ve bu nasip oldu." diye konuştu

Kardeşi Ali Rıza Günnar ile su kuyusunu açtırdıklarını ifade eden Bahri Günnar, "Orada olup su kuyusunu kendimiz açmak isterdik ama önemli olan kuyunun hizmet vermesi." ifadelerini kullandı.

"Bugün Türk dostlarımız sayesinde suya kavuştuk"

Su kuyusunun inşa edildiği bölgede bulunan ve 598 öğrencisi bulunan Tushikamane Ortaokulunun Müdürü Mwazani Hassani Jambalaga ise şunları kaydetti:

"Bizim için su kuyusu açtırmak bir hayaldi. Her ay uzak bir bölgeden tanklarla su getiriyorduk. Bu suyu çok idareli harcıyorduk. Her gün öğrenciler okulda kullanacakları suyu bulup getirmek zorundaydı. Ama bugün Türk dostlarımız sayesinde suya kavuştuk. Sizlere çok dua ediyoruz."

Kaynak: AA