Balıkesir Barosu tarafından Prof.Dr.Saim Üstündağ anısına düzenlenen ve 2 gün sürecek olan “Türk Hukukunda Güncel Gelişmeler” konulu sempozyum başladı.
Balıkesir Barosunun ev sahipliğinde Prof.Dr.Saim Üstündağ anısına düzenlenen “Türk Hukukunda Güncel Gelişmeler” konulu sempozyum başladı.
Av. Mustafa Emir Üstündağ babası Prof.Dr.Saim Üstündağ hakkında bilgiler verdi. Üstündağ’ın hayat öyküsünün yoksulluğun makus talihini kırmayı başaran nadir insanlardan birisi olmasından kaynaklandığına vurgu yaparak “Üstündağ’ı en iyi anlatacak bir şey varsa oda hayat mücadelesi hırsının eserlerine yansımış olması ve her türlü hukuki mevzuya aydınlatıcı aksi bir fikir taşımış olmasıdır. Bunun dışında kendisi her ne kadar önemli görevler ifa etmiş olsa da bu ifa etmiş olduğu görevler kendisine aslında bir yük olarak zamanını çalmış ve onun açısından önemli olan her zaman bilime olan merakı ve çalışma disiplininin en üst safhada kendisinde tezahür etmiş olmasıydı. Özellikle vurgulamak istediğim 2 nokta var. Bunlardan birincisi Armağan’ın kitabı adına yayınlanan. Meslektaşlarına kendisinin ithaf ettiği ve burada çok değerli katkıları olan hocalarıma çok teşekkür ediyorum. Bu Armağan’ın çıkartılması aşamasında göstermiş oldukları gayretten dolayı. Ama özellikle de şu noktanın altını çizmeden geçemeyeceğim. Tanrıverdi hocamın, Üstündağ hocanın şahsi ricasını kıramayıp ön söz yazdığı Makaleler İçtihat taneleri ve çevreler isimli derleme çalışması bir akademisyen bilhassa sağlığının bozulmaya yüz tuttuğu bir dönemde tevdi edilmiş belkide adına çıkartılan Armağan’dan da öte üstada vefa duygusunun en zor dönemde tadıldığı bir vesile olarak taşınmış olmasıdır. Son olarak hepinize çok teşekkür ediyorum kendisinin icra hukuku kitabında da yazdığı gibi bir son söz olarak şekil keyfiyetin can düşmanı, hürriyetin ikiz kardeşi diyerek hepinizi selamlıyor ve esenlikler diliyorum” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Usul ve İcra İflas Hukuku Anabilimdalı Başkanı Prof.Dr.Süha Tanrıverdi “İflas dışı adil konkordoto üzerine bazı düşünceler” başlığı altında katılımcılara bilgiler verdi. Sempozyumun ilk günkü programında konuşmacı olarak Prof.Dr. Ahmet Türk, Av. Talih Uyar, Hakim Cemal Fazıl Karakaş, Doç.Dr.Bilgehan Yelişova ve Doç.Dr Ebru Ceylan yer aldı.   

Kaynak: Milliyet

http://m.milliyet.com.tr/turk-hukukunda-guncel-gelismeler-sempozyumu-balikesir-yerelhaber-2352679/