Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Hava Kuvvetlerinin, caydırıcı gücüyle bölgesel ve küresel barışa katkıda bulunduğunu, her zaman Türkiye'nin itibarını yükselten kurumlar arasında yer aldığını bildirdi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Hava Kuvvetleri'nin 105. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal'a mesaj gönderdi.

Erdoğan, mesajında "Türk Silahlı Kuvvetlerimizin önemli bir gücü olan, 100 yılı aşkın süredir şanlı bayrağımızı semalarda gururla dalgalandıran Türk Hava Kuvvetlerimiz, geçmişten bugüne edindiği tecrübeler, gelişen teknolojiye uyumu ve güçlü altyapısı sayesinde, dünya havacılığının en güçlü isimlerinden biri haline gelmiştir." ifadesini kullandı.

Hava Kuvvetlerinin, üstlendiği ulusal ve uluslararası görevlerde, sahip olduğu sürat ve tahrip gücü olan silahlar, dinamik yapısı, eğitimli personeli ve harekat kabiliyetiyle büyük başarılar elde ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

"Göklerdeki onur ve gurur kaynağımız Türk Hava Kuvvetleri, caydırıcı gücüyle bölgesel ve küresel barışa değerli katkılarda bulunmakta, her zaman ülkemizin itibarını yükselten kurumlarımız arasında yer almaktadır. Bu düşüncelerle Türk Hava Kuvvetlerinin kuruluş yıl dönümünü kutluyor, hava şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor, görevlerini başarıyla sürdüren Hava Kuvvetleri mensuplarına selam ve sevgilerimi iletiyorum."

Kaynak: AA