Türk ihracatçıları, Almanya'nın Frankfurt kentinde düzenlenen ve dünyanın önde gelen ev tekstili fuarlarından olan Heimtekstil Fuarı sayesinde pazar paylarını artırmayı hedeflediklerini belirtti. Türkiye'den 211 firmanın katıldığı Heimtekstil Fuarı bugün sona eriyor.

Fuara ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Türk ihracatçı kuruluşlarının temsilcileri, fuarın iş potansiyeli açısından beklentilerini karşıladığını ve gösterilen ilgiden memnun olduklarını ifade etti.Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİAD) Genel Koordinatörü Haşim Büyükbalcı, fuara katılan Türk firmalarının sayısının geçen yıla oranla artmasının memnuniyet verici bir durum olduğunu dile getirdi.

'ABD pazarında büyümemiz gerekiyor'

ABD pazarında daha fazla büyüme hedeflediklerine dikkati çeken Büyükbalcı, şöyle devam etti:

'ABD pazarında büyümemiz gerekiyor. ABD pazarına daha fazla mal satmaya çalışıyoruz ve o hedefe doğru ilerliyoruz. Japonya da bizim için önemli bir pazar ve Japonya pazarından şu an arzu ettiğimiz payı alamıyoruz. Bunun için çaba gösteriyoruz. Güney Amerika da bizim hedef pazarlarımız arasında. Afrika kıtası başlı başına önemli bir bölge. Bu bölgede çok fazla rakamsal gelişmelere ihtiyacımız var. Şu an gerçekleştirdiğimiz ticaret önemli boyutta değil. Yavaş yavaş çoğaltmaya çalışıyoruz.'

'Türkiye, ev tekstili sektöründe dünyada 4. sırada'

Büyükbalcı, Türkiye'nin ev tekstili sektöründe dünyada 4. sırada yer aldığını hatırlatarak, 'Dünya birincisi açık arayla Çin. Ama Hindistan ve Pakistan gibi ülkelerle kafa kafaya gidiyoruz. Zaman zaman biz onları geçiyoruz bazen de onları bizi geçiyor. Yakın zamanda dünyada ikinci sırayı alacağımızı düşünüyorum' diye konuştu.

Kaynak: AA