Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Türk Eczacılar Birliği (TEB) ortada 31 Mart'ta bitecek çıkar yol temini protokolüyle ilgilendiren olarak, 'Onların talepleri var, bizim de birtakım kısıtlarımız mevcut ama müşterek noktada uzlaşacağımızı düşünüyoruz.' dedi.

Soylu, SGK'da planlı Sosyal Güvenlik Yüksek Danışma Kurulu Toplantısı önceleri matbuat personellerinin sorularını yanıtladı.

Bir matbuat personelinin SGK ile eczaneler arasındaki sözleşmenin 31 Mart'ta sona ereceğini anımsatarak, acemi sözleşmenin ne devir imzalanacağını yönündeki sorusu için Soylu, şu cevabı verdi:'24 bin 700 eczacı ile Türkiye Eczacılar Birliği üstünden müşterek protokolümüz uydurma konusu. Bu tören düzeni türlü dönemler içinde çapraz müşterek araya gelip değerlendirmeler yapmış olup gereksinimler menfez önüne alınarak müşterek halde imzalanarak bitmeme eder. Yaklaşık 3'er aylık, 4'er maaş periyotlarda üç dönemdir bunu uzatıyoruz. Uzatmamızın müşterek numara sebebi seçim. İkinci sebebi, başta bu fasıl içinde seçimin bu 7 Haziran ve 1 Kasım'da bitmeme etmesi. Üçüncü uzatmanın sebebi ise bütçenin elan anlaşılan olmamasıydı.

Türk Eczacılar Birliğimizde, eczacılarımız da şişman müşterek durmuş oturmuşluk gösterdiler. Üç dönemdir üçer aylık, dörder maaş periyotlarda bunu uzattık. 31 Mart'ta tören düzeni imza etmek kabilinden müşterek araya geleceğiz.'

Soylu, akıbet adına 205 eczacı ile SGK'da müşterek araya geldiklerini ve burada çapraz talepleri görüştüklerini belirterek, şöyleki konuştu:'Görüştük, ferda gene Eczacılar Birliği ile konuşacağız, tartışacağız. Eczacılarımızın bizi de iyilikle karşılayarak şurası başta bilmesini istiyoruz. Çok ehemmiyetli müşterek fasıl içerinde geçiyoruz. Bütçemizin kısıtları uydurma konusu. 

Bu bütçe içinde cereyan yeteneğimiz uydurma konusu. Bizim, bu protokolün imzalanıp bitmeme etmesi dair müşterek irademiz uydurma konusu. Onlarda bire müşterek halde düşünüyor. Elbetteki halis muhlis müşterek değerlendirmeler içinde onların talepleri var, bizim de birtakım kısıtlarımız mevcut ama müşterek noktada uzlaşacağımızı düşünüyoruz.'

Kaynak: AA