Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde AA muhabirinin gündeme bağlı sorularını yanıt veren Akfen Holding ve TAV Havalimanları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın , Rusya ve Almanya'nın dışındaki pazarlara bütçe ayırıp, marketing yapılması icap ettiğini aktararak, çalışkan pazarlamayla acemi şahısların Türkiye'ye getirilebileceğini söyledi.

Bunu gerçekleştirmek düşüncesince müstelzim enerjiye, çevreye ve olanaklara ehil olunduğuna ayraç fail Akın, dünyanın elden hoppadak değme ülkesine dış satım yapılabildiğini ve ecnebi gönül bilici insanoğlu sayısının çoğaldığını dile getirdi.

Akın, Türkiye'nin behemehâl tanıtım, marketing ve acemi ziyaretçi bulma üzere ortak izlence tanıtımına gerekseme duyduğunu vurgulayarak, 'Dışarıda 'Türkiye'de yıldırı var, gitmeyin' diyen ortak dalan var. Bu ortak gerçek. Bunu doğruyu görmezlikten gelemeyiz. Bu mevcut niteleyerek kılıç kafamızı eş gömemeyiz.' ifadelerini kullandı.

'Lobi kuruluşları bizimle idman düşüncesince dirilik atıyor'

Akın, dünyanın değme tarafında nice dalan kuruluşu bulunduğunu belirterek, 'Bunlar bizlerle idman düşüncesince dirilik atıyor ve baş döndürücü iri nukut da değil. Turimdeki probleminin akan açığa tesirinin şu anda 11-12 bilyon dolar olduğu için bahsediliyor. Bunun yüzdelik 5'i 500-600 milyon dolar eder. Bu miktar turizmi istirdat fonu yerine ayrılsa ve ülke dışındaki lansman ve dalan kuruluşlarıyla anlaşılsa, bu dokunca karşılanır. Kamu ortak tane başına bu bu sahanın zararını karşılayacağım dese bu realist değil. Bunu beklenen değil yapamaz.' değerlendirmelerini yaptı.

'Terör saldırılarının sektörde çelimsiz vadeli tesirleri görülebilir'

Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grup Başkanı Haluk Dinçer de akıbet devirde Avrupa ve Türkiye'de bulunan yıldırı saldırılarının piyasaya çelimsiz vadeli yerine etkilerinin görülebileceğini, fakat bunların bitim birim ve iare etkisinde bırakır olduğuna dikkati çekti.

Kaynak: AA