Çanakkale Turistik Otelciler İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği Derneği yönetimi, Akol Otel'de düzenlediği toplantı ile Türkiye ve Çanakkale Turizmi'ni değerlendirdi. İstanbul Sultanahmet Meydanı'ndaki 10 turistin öldüğü, 1'i Türk 15'kişini de yaralandığı terör saldırısını kınayarak konuşmasına başlayan ÇATOD Başkanı Kemal Pazarbaşı, 'Dünya'nın başı sağolsun' dedi.

Türkiye turizminin derin yaralar almaya devam ettiğini belirten Pazarbaşı, 'Dünyayı içten ve dıştan kemiren tüm terör ve şiddet olaylarını ve bunları destekleyen unsurlar şiddetle kınıyor, en sert dille lanetliyoruz. Dün, gerçekleşen menfur Sultanahmet terör saldırısında yaşamlarını yitiren 10 turistimize Allah'tan, rahmet yaralanan ve tedavi altında bulunan turistlerimiz ve vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Türkiye turizmi bir kez daha sırtından hançerlenmiştir. 

Dünya genelinde yaşanan başta Paris, Lübnan, Mısır, Irak ve Suriye'de yaşanan terör olaylarına paralel, ülkemizde son 6 ay içinde meydana gelen Suruç, Ankara ve son olarak Sultanahmet Meydanı'nda sivilleri hedef olan terör saldırıları tüm dünyayı derinden etkilemiştir. Terör ve şiddet ile turizm dünyada yan yana gelme ihtimali olmayan taban tabana zıt kavramlardır. Turizm camiası olarak gelişmeleri üzüntü ve büyük bir tedirginlik içinde takip etmeye devam ediyoruz' dedi.

'KÖRFEZ SAVAŞI'NDAN SONRA EN ZOR TURİZM YILI'

Son dönemde yaşanan terör olaylarının ardından Türkiye'yi Körfez Savaşı'ndan sonra en zor turizm yılının beklediğine dikkati çeken Pazarbaşı, '2016 yılı turizmi, geçmiş dönemler ile kıyasladığımızda çevremizde ve ülkemizde yaşanan sayısız istenmeyen konulardan dolayı en zor yılına giriyor. 

Ülkemizi riskli destinasyonlar arasında gören yurtdışı bazı turizm çevreleri, terör endişesi nedeniyle rezervasyon iptallerini her geçen gün arttırmaya devam ediyor' diye konuştu.Pazarbaşı'nın, Türkiye ve Çanakkale turizmini ilgilendiren riskler ve bu riskleri ortadan kaldırmak için yapılması gereken eylem planlarını hakkında bilgilendirmelerde de bulunmamasının ardından toplantı sona erdi.

Kaynak: DHA