Turizm piyasasının paydaşları, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun geçmiş açıklamış olduğu '2016 Turizm Eylem Planı'nı müspet karşılarken, plana birtakım eklemelerin yapılması gerektiği görüşünü savunuyor.

Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TÜROB) Genel Sekreteri İsmail Taşdemir, Başbakan Davutoğlu'nun geçmiş açıklamış olduğu planı, sonuç vakitlerde turizmin zarfında bulunmuş olduğu sıkıntılara hal bulma iradesi gösterilmesi açısından müspet karşıladıklarını belirtti.Türkiye'nin lokomatif sektörlerinden turizmdeki daralmanın, sektörden değil ülkenin sonuç yıllarda yaşamış olduğu yıldırı saldırıları ve bölgesindeki politik gelişmelerden kaynaklandığına özen çekici Taşdemir, dünyanın önceki 10 ekonomisi arasına girmeye etkin Türkiye'nin, turizmde doğrusu dünyada 6. kâmil toprak aldığını, bu açıdan Türk turizminin işlev ve nitelik açısından güzel kurda bulunduğunu kaydetti.

'Eylem Planı, kol açısından ağır ve müspet karşılanmıştır. Bu, bu sahanın önemsendiğinin göstergesidir. Plandaki maddeler aşırı aşkın ehemmiyetli fakat dört dörtlük kendisine bu sahanın beklentisini karşılamıyor' diyen Taşdemir, mart ayıyla sezonun açılmaya başlayacağını, bundan dolayı plandaki maddelerin biran evvela yaşama geçirilmesi icap ettiğini vurguladı.Plan rötuşlu edilebilirTürkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık ise özellikle Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ve kol bileşenleriyle, turizmin zarfında bulunmuş olduğu sıkıntıların aşılması neredeyse ağır ortak emek vermek yapıldığını belirtti.Ayık, 'Eylem Planı'nın önceki aşamada gezim alanı düşüncesince faydası olacaktır. Bu açıdan müspet bakıyoruz' dedi.

Kaynak: AA