Ramazan Bayramı tatilinin 9 gün olarak açıklanması ve 200 ile üzerinde koltuk sayısına sahip charter uçaklara verilen desteğin artırılması, turizm sektörü temsilcilerinin yüzünü güldürdü.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ramazan Bayramı tatilinin erken açıklanmasını turizm sektörü açısından çok olumlu bulduğunu söyledi.

Ayık, " İnşallah 9 günlük periyotta tesislerimizde arzu edilen doluluklara ulaşılacak. Yerli turistin sektöre ciddi bir hareketlilik sağlayacağını düşünüyorum." diye konuştu.

"Yerli turist sayısını büyüterek yolumuza devam ediyoruz"

Sektörde son yıllarda çok ciddi bir dinamizm ve hareketlilik yaşandığını dile getiren Ayık, şöyle devam etti:

"Turizm sektörünün uzun yıllardır sürdürdüğü erken rezervasyon kampanyasıyla birlikte iç pazarda ciddi bir ivme yakaladık ve insanımızın tatil alışkanlığını geliştirme konusunda önemli katkılar sağladık. İç pazarda ektiğimiz tohumların meyvelerini toplayarak, yerli turist sayısını büyüterek yolumuza devam ediyoruz."

"250 bin turist beklentisi"

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ali Kızıldağ da turizmi teşvik edecek her türlü gelişmeyi olumlu bulduklarını ifade etti.

Uçak desteğinin artırılmasından memnuniyet duyduklarını dile getiren Kızıldağ, "Özellikle uluslararası turizm açısından çok olumlu. Sektöre katkı sağlayacağını düşünüyorum." diye konuştu.

Kızıldağ, Ramazan Bayramı döneminde yurt içinde en az 250 bin kişinin tatil yapacağını düşündüğünü de sözlerine ekledi.

Kaynak: AA