İsmi “Türkiye Cumhuriyeti devletini aşağılama” iddiasıyla soruşturmalık olan bildiriye imza atan kızı Aslı Iğsız’ın ortaya çıkmasıyla yeniden gündeme gelen 1. Ordu eski Komutanı Hasan Iğsız’ın geçmiş dönemde de hakkında birçok iddia gündeme gelmişti. 

Iğsız’ın 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın vefat ettiği dönemde Çankaya Köşkü’nde Muhafız Alayı Komutanı olduğu belirtildi. O dönem Özal rahatsızlandığında Hacettepe’ye kaldırılması sırasında yaşanan ihmaller zincirinde Iğsız’ın da etkisi olduğu 2012 yılında çıkan Devlet Denetleme Kurulu raporuna yansımıştı. Raporda, Özal’ın hastaneye geç götürüldüğü ve köşke 50 metre mesafedeki Muhafız Alayı’nda 2 bin asker ve 2 tane de tam donanımlı ambulans olmasına rağmen Özal’a müdahale edilmediği raporda yer alıyordu. Ambulansların bağlı olduğu Alay Komutanı Iğsız’dı.

BAŞBUĞ'U DA O YAKTI

Ergenekon davasında “İnternet Andıcı” suçlamasıyla tutuklanan Hasan Iğsız, o dönem “İlker Başbuğ talimat verdi” diyerek Başbuğ’un da tutuklanmasına neden olmuştu. 2 yıl 7 ay Silivri’de kalan Iğsız, o dönem Başbuğ ile aynı cezaevi ring aracına binmiyordu. Iğsız 2008’de Genelkurmay 2. Başkanı’yken Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na ait skorsky helikopterle ailesini Artvin Karagöl’e piknige götürmüştü. O piknik fotoğraflarıyla gündeme gelmişti. Iğsız en son kızı Aslı Iğsız’ın “Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi”nin bildirisine imza atmasına destek vermişti.

Kaynak: HABER7.COM