TUNCELİ (Cumhuriyet) - Tuncelide kent merkezinde teröristler, zırhlı bir aracın güvenliğini sağladığı askeri personel taşıyan sivil plakalı minibüsün geçişi sırasında, bomba yüklü aracı patlattı. Patlamada 6 asker şehit oldu, yolda eşiyle yürüyüş yapan 1 kadın hayatını kaybetti.

Tunceli-Erzincan karayolu Atatürk Mahallesi mevkisinde dün saat 18.00 sıralarında patlama meydana geldi. Zırhlı bir askeri aracın güvenliğini sağladığı askeri personel taşıyan sivil plakalı minibüsün geçişi sırasında, terör örgütü üyeleri tarafından yol kenarına bırakılan bomba yüklü araç uzaktan kumanda ile patlatıldı. Kent merkezinden de duyulan şiddetli patlamanın ardından yükselen dumanlar kentin her yerinden görüldü. Patlamada araçlardaki 2 uzman çavuş ve 4 er ile olay sırada yolda eşiyle birlikte yürüyen Fadime Acar yaşamını yitirdi. Acar’ın eşi Ali Acar da ağır yaralandı.

Bomba yüklü araçta yüzlerce kilo patlayıcı olduğu belirlendi. Aracın öğle saatlerinde PKKliler tarafından Çiçekli köyü yakınlarında gasp edildiği ve sürücüsü ile bir kişinin olay sonrası teröristler tarafından bırakıldığı öğrenildi. Polis bu iki kişiyi gözaltına alırken saldırının gerçekleştiği bölgenin yakınlarındaki ormanlık alanda tespit edilen şüpheli 4 kişinin yakalanması için operasyon başlatıldı.

Saldırıya tepki gösteren CHP Milletvekili Hüseyin Aygün, Şehrin göbeğinde böyle bir saldırı; çocukları, kadınları, masum birçok insanı yok edecek bir saldırı. Hastanede şu an üç parçalanmış ceset var. Bunlar polis de olabilir sivil vatandaşlar da olabilir. Sözün bittiği yerdeyiz dedi.