Tunceli'nin Nazımiye ilçesinde düzenlilik güçlerince meydana getirilen operasyonda, terör örgütü mensuplarınca beğenilen 10 sığınak bulundu.

Tunceli Valiliğinden meydana getirilen açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı kabilinden yarıcı yıldırı örgütü mensuplarına için Nazımiye ilçesinde dizi eylem düzenlenmiş olduğu kaydedildi.

Operasyonda teröristlerce beğenilen 10 sığınağın ortaya çıkılmış olduğu tamlanan açıklamada, şu bilgilere toprak verildi:

'Sığınaklarda meydana getirilen aramalarda, el inşası patlayıcı imalinde kullanılmak kadar 500 mt. kablo ve 1 açıktan kumanda, henüz önceki el inşası patlayıcıda kullanılarak bütün müşterek hacim kablo, 2 batarya bloğu, atılım yeleği, branda, limonluk naylonu, hab tulumu, ayakkabı, endam çantası ile aşırı sayıda türlü yaşam, yapım ve besin materyali ele geçirilmiştir.'

Açıklamada, sığınakların meydana getirilen kontrol faaliyetlerinin peşi sıra baştan kullanılamayacak biçimde imha edilmiş olduğu bildirildi. Terörist unsurlara müteveccih geçim ve güvenin sağlanması için planlı operasyonlara, semt halkının da yardımı ile gece gündüz bitmeme edildiği, teröristlerle mücadelenin kararlılıkla sürdürüldüğü kaydedildi.

Kaynak: AA