TUNCELİ

Tunceli Valiliğince, site merkezi ve ilişkin ilçelerdeki birtakım bölgelerde 'drone' kullanımının yasaklandığı bildirildi.

Tunceli Valiliğinden meydana getirilen mukayyet açıklamada, gelişen uygulayım bilimi ile kolaylıkla realizasyon edilen insansız iklim araçlarının kullanımının sıklaştığı hatırlatıldı.

Kolayca realizasyon edilen insansız iklim araçlarının askeri ve sivil polis polis iklim sahalarında uçuşları tehlikeye düşürebileceği anlatım edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Terör örgütlerine müteveccih meydana getirilen operasyonlarda nice yıldırı örgütü personeli kuvvetsiz duruma getirilirken, barındıkları yerlerde meydana getirilen aramalarda patlayıcı madde, silah, cephane ve drone ele geçirilmiş, yıldırı örgütlerinin insansız iklim araçlarını bombalı atılım ve sezme gayeli eylemlerde kullanabilmek üzere bulundurdukları anlaşılmıştır. Bu kapsamda, amme güvenliğinin mükemmel ve çalışan namına sağlanabilmesi amacıyla, il ve kaymakamlıklar, MİT, güvenlik birimleri ve askeri birimler dışındaki insan ve kuruluşlar kabilinden rastgele ne suretle olursa olsun ikinci müşterek talimata derece drone kullanımı yasaklanmıştır.'

Muhabir: Haydar Toprakçı

Kaynak: AA