Tunceli Valiliğinden meydana getirilen açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı kabilinden Hozat ilçesi Çad Vadisi sahasında geçmiş ameliyat düzenlenmiş olduğu belirtildi.

Operasyonda esnasında 2 teröristin silahlı ve teçhizatlı namına belirleme edilmiş olduğu tabir edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Teröristlerin tespiti için dur ihtarında bulunulmuş, teröristlerin dur ihtarına uymaması için çıkan değinme sonra 1 yıldırıcı kuvvetsiz bir duruma getirilmiş, 1 yıldırıcı ağırbaşlı gaileli namına ele geçirilmiştir. Teröristlerin üstünde meydana getirilen aramada, 2 AK-47 Kaleşnikof yaya tüfeği, 3 şarjör, 63 mermi, 2 defans tipi el bombası, 1 cep telefonu, 3 gümüş kart, 1 cep telefon bataryası, 1 akıl kartı ve adaptörü, 1 çoban belgesi, 1 radyo, 1 el feneri, 1 koşa bot, 6 kalem, 1 bilek saati ele geçirilmiştir. İlimizde yıldırıcı unsurlara müteveccih planlı operasyonlara bitmeme edilmektedir olup, düzenlilik güçlerimiz semt halkımızın da desteğiyle hayat ve güvenliği gelmek için ilimiz genelinde teröristlerle mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir.''

Kaynak: AA