Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Genel Başkanı İsmail Emanet, Çin, Rusya ve Hindistan'ın farklı açılardan okunabilmesi ve güncel analizler yapılabilmesi amacıyla girişimci, araştırmaya ve öğrenmeye hevesli, gelişime açık ve motivasyonu yüksek öğrencilerin "Bölge uzmanı" olarak yetiştirileceğini bildirdi.

Emanet AA muhabirine yaptığı açıklamada, TÜGVA'nın gençlere yönelik faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

"Bölge Uzmanı Yetiştirme Programı"nın yurt dışı saha çalışmalarında uzmanlaşmak üzere Çin, Rusya ve Hindistan'da gerçekleştirildiğini kaydeden Emanet, programın, bölgenin siyasetinden sosyolojisine, kültüründen dil bilimine, tarihinden modern toplumsal dinamiklerine kadar uzanan geniş bir disiplinler arası çalışma kapsamında süreceğini ifade etti.

Programın 4 sene boyunca uzun vadeli eğitim olanağının yanı sıra, ihtisas yapmak üzere tercih edilen ülkede dil eğitimi ve staj imkanı da sunduğunu ifade eden Emanet, "Çin, Rusya ve Hindistan'ın farklı açılardan okunabilmesine ve güncel analizler yapılabilmesine yönelik girişimci, sürekli olarak araştırmaya ve öğrenmeye hevesli, gelişime açık ve motivasyonu yüksek katılımcı öğrencilerin program süresince gerekli koşulları sağlaması ile bölge uzmanı olarak yetişmesini hedefliyoruz. O bölgenin uzmanını yetiştirecek 4 yıllık bir lisans eğitiminden sonra yüksek lisans ve doktora yapacak kardeşlerimizi hem burslarla hem eğitimler ile destekliyor olacağız." diye konuştu.

"Yeni nesil gençlik vakfı" sloganıyla yola çıktıklarını bildiren Emanet, TÜGVA'nın 2013 yılında gençlerin eğitim, kültür, sanat ve sportif alanlarda gelişimine katkı sağlamak amacıyla kurulduğunu belirtti.

Kaynak: AA