ANKARA

Bangladeş'te muhalefetteki Cemaat-i İslami partisinin lideri Motiur Rahman Nizami'nin idam edilmesine yönelik Bangladeş'in Ankara Büyükelçiliği önünde gösteri düzenlendi.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Ankara İl Temsilciliğine mensup bir grup, Nizami'nin idamını protesto etti. Milli Türk Talebe Birliği ile Birlik Vakfı Gençlik Platformunun da destek verdiği eylemde, protestocular Bangladeş Büyükelçiliğinin bulunduğu 391. Cadde'ye üzerinde "Şehit Rahman Nizami Caddesi", 401. Sokak'a da üzerinde "Şehit Abdülkadir Molla Sokağı" yazılı tabelalar astı.

Nizami'nin, hükümet tarafından kurulan savaş suçları mahkemesinde yargılanarak idam edilmesine tepki gösteren vakıf üyeleri, tekbir getirerek "Şehit Nizami, yolun yolumuz" şeklinde slogan attı.

TÜGVA Ankara İl Temsilcisi Abdülkadir Kocatepe, burada yaptığı açıklamada, Nizami'nin Bangladeş hükümetinin haksız ve hukuksuz uygulamaları neticesinde idam edildiğini belirterek, "Öncelikle sözde savaş mahkemeleri kurarak, hukuku katleden ve siyaseten aldığı idam kararlarıyla insanlık vicdanına kara perdeler çeken Bangladeş hükümetini şiddetle kınıyor, lanetliyoruz." ifadelerini kullandı.

''Bangladeş Büyükelçilik binasının bulunduğu Cadde'nin ismi "Şehit Rahman Nizami Caddesi" oldu''

Cemaat-i İslami lideri Nizami'nin idam edilmesini tüm dünyanın sessizce izlediğini ve İslam dünyasının içinde bulunduğu umursamazlık ve parçalanmışlığın zalimlere cesaret verdiğine belirterek,"Rahman Nizami ile sadece bir alim değil, bir alem öldürülmüştür. Allah'ın gazabı zalimleri bulacaktır. İslam dünyası suni tartışmalara, anlamsız ayrışmalara son verdiği ve birlik olduğu takdirde bu tür cinayetlerin önüne geçmek mümkün olacaktır. Türkiye, Pakistan ve Hint Müslümanlarının, Muhammed İkballerin yardımlarını asla unutmamış bu haksız cinayetlerin önlenmesi için en yüksek düzeyde çaba sarf etmiştir. Bu vesileyle Bangladeş hükümetini hukuksuz uygulamalarından, zulümlerinden derhal vazgeçmeye davet ediyor, Cemaat-i İslami'nin yalnız olmadığını kendilerine bir kez daha hatırlatıyoruz.''diye konuştu.

Kocatepe, TÜGVA Ankara İl Temsilciliği olarak Bangladeş Büyükelçilik binasının bulunduğu Birlik Mahallesi 391. Cadde'nin isminin "Şehit Rahman Nizami Caddesi" ve 401. Sokak'ın da "Şehit Abdülkadir Molla Sokağı" olarak değiştirilmesi için Ankara Büyükşehir Belediyesine talepte de bulunacaklarını açıkladı.

Muhabir: Bayram Altuğ

Kaynak: AA