İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Poyrazköy davasının duruşması, sanık yakınlarının yoğun katılımı ile büyük duruşma salonunda başladı. Duruşmaya, tutuklu sanıklar ile başka suçtan tutuklu sanıklar ve Levent Görgeç'in de aralarında bulunduğu 7 tutuksuz sanık katıldı.

Mahkeme Başkanı Vedat Yılmazabdurrahmanoğlu, "Duruşmanın yarın ve ertesi gün büyük duruşma salonunda yapılmasını planlamıştık. Ancak başka bir mahkeme ile duruşmalarımız çakıştığı için bir gün önceye almak zorunda kaldık. Bu nedenle her sanık ve avukata bilgi vermek için ulaşamadık." açıklamasını yaptı. Mahkeme Başkanı, Gölcük Donanma Komutanlığı'ndan elde edilen 5 nolu harddiske ilişkin son TÜBİTAK inceleme raporunun 4 klasör halinde mahkemeye ulaştığını söyledi.

Önceki duruşmada bazı tanıkların dinlenmesi konusunda bu duruşma karar verileceğini belirten Yılmazabdurrahmanoğlu, TÜBİTAK raporunun incelenmesinden sonra listede isimleri bulunan tanıklardan bir kısmının, lüzum görülmesi halinde daha sonraki duruşmalarda dinlenebileceğini açıkladı.

Bugünkü duruşmada taleplerin alınacağının açıklanmasının ardından sanık Fatih Ilgar, gelinen noktada haklarında yapılan asılsız suçlamalara ilişkin her şeyin ortaya çıkmaya başladığını iddia etti.

Bu arada Mahkeme Başkanı, Balyoz davasıyla ilgili Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin gerekçeli kararının da mahkemeye ulaştığını ifade etti.

(CİHAN)