FETÖ ve PKK adına suç işlediği iddiasıyla hakkında dava açılan Andrew Craig Brunson'un son duruşması 2 gün önce İzmir Ağır Ceza Mahkemesinde yapılmış, mahkeme sanığın tutukluluğunun devamına karar vermişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha önce yaptığı bir açıklamada ABD Başkanı Donald Trump'ın kendilerinden Brunson'u istediğini söylemiş ve "Amerika bizden bir papazın iadesini istiyor. Sizde de bir papaz var. Siz de onu bize verin"  demişti.

ABD Başkanı Donald Trump birkaç saat önce Twitter’da yaptığı paylaşımda Türkiye’yi ağır bir şekilde eleştirdi ve Pastor Andrew Brunson’nun hiçbir neden olmadan tutukluluğunun devamına karar verildiğini söyledi.

Trump şöyle dedi:

“Amerika’da iyi bir insan ve Hristiyan lider olan Pastor Andrew Brunson Türkiye’de hiçbir neden olmadığı halde yargılanmakta ve kendisine eziyet edilmektedir. Türkiye onu casus olmakla suçluyor, eğer o casussa ben ondan daha çok casusum. Umarım onun, ait olduğu yere, evine güzel ailesine kavuşmasına müsaade ederler”

https://pbs.twimg.com/profile_images/874276197357596672/kUuht00m_bigger.jpg https://pbs.twimg.com/profile_images/874276197357596672/kUuht00m_bigger.jpg

Donald J. Trump

@realDonaldTrump

Pastor Andrew Brunson, a fine gentleman and Christian leader in the United States, is on trial and being persecuted in Turkey for no reason. They call him a Spy, but I am more a Spy than he is. Hopefully he will be allowed to come home to his beautiful family where he belongs!

05:32 - 18 Nis 2018

38,2 B

adaletbiz

Rahmi Ofluoğlu