ABD'de bitmeme fail başkanlık yarışı kapsamında Cumhuriyetçi Parti'den namzet talibi bulunan adlı sanlı iş kadını Donald Trump,Nevada'da meydana getirilen ön seçimden zaferle çıktı.

ABD'de 8 Kasım'da yapılacak reislik seçimlerine revan yolda Cumhuriyetçiler, Nevada eyaletinde ön seçimlerini yaptı.

Eyaletteki halkoyu yoklamalarında önde tanıdık Donald Trump, resmi sıfır neticelere layıkıyla oyların tahminî yüzdelik 45'ini alarak yarışı rakiplerinin uğrunda tamamladı.

Trump'ın arkası sıra ikincilik düşüncesince Florida Senatörü Marco Rubio ile Teksas Senatörü Ted Cruz ortada hummalı düzen birlikte izleme yaşandı. Rubio oyların yüzdelik 22,5'ini alırken Cruz ise yüzdelik 22,5 ile üçüncü geldi.

Partinin öbür reis namzet adaylarından zahmetli akıl cerrahı Ben Carson yüzdelik 5, Ohio Valisi John Kasich ise yüzdelik 3,5 düzeyinde kaldı.

Bu neticeyle Trump, Süper Salı namına isimlendirilen 1 Mart tarihinde 13 eyalette yapılacak ön intihabat düşüncesince elini güçlendirmiş oldu.

ABD'de Süper Salı'dan galip çıkan reis namzet adayının partinin reis adaylığını kazanacağı anlamında birlikte inanç var.

Trump, geçmiş ön seçimlerin yapıldığı Iowa'da ikinci, sonra New Hampshire ve Güney Carolina'da meydana getirilen ön seçimlerde ise yarışı geçmiş tam tamamlamıştı.

Kaynak: AA