Sanayileşmiş 7 ülkenin liderlerini bir araya getiren G7 Zirvesi sonunda, küresel ısınma konusunda ABD ile yaşanan görüş ayrılığı giderilemedi. Zirve sonunda ABD Başkanı Trump, Twitter üzerinden, "Paris İklim Anlaşması'na ilişkin son kararımı gelecek hafta vereceğim." paylaşımında bulundu. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ABD'nin Paris İklim Anlaşması içinde kalacağını ümit ettiklerini söylerken Almanya Başbakanı Angela Merkel iklim konusundaki tartışmanın zorlu geçtiğini belirtti.

PARİS İKLİM ANLAŞMASI BELİRSİZLİĞİ

Başbakan Gentiloni, iklim değişikliği konusu ve bu hususta geçen yıl imza konulan Paris İklim Anlaşması'nın da zirvenin önemli konu başlıklarından biri olduğunu belirterek, "Katılımcı 7 ülkeden 6'sı bu anlaşma çerçevesinde üstlendiği yükümlülükleri yerine getirmeye hazır olduğunu ortaya koydu. ABD ise bunu kendi içinde değerlendireceğini belirtti. ABD'nin bu iç değerlendirme sürecini bir an önce sonuçlandırmasını ümit ediyorum. Paris İklim Anlaşması'nda ABD'nin katkısını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

İtalya Başbakanı, iklim anlaşmasından en ufak taviz vermenin dahi söz konusu olmadığını, ABD'nin vereceği kararın yenilenebilir enerji üzerine çalışan firmalar olmak üzere herkesi yakından ilgilendirdiğini dile getirdi.

TRUMP'TAN TWITTER MESAJI

Öte yandan Gentiloni'nin açıklamasına karşılık, ABD Başkanı Trump, Twitter üzerinden, "Paris İklim Anlaşması'na ilişkin son kararımı gelecek hafta vereceğim." paylaşımında bulundu.

Kaynak: HABER7.COM