Trump’ın Avukatları New York’un Gözde Steakhouse’unda Sesli Şekilde Rusya Soruşturması Hakkında Dedikodu Yaptı

Beyaz Saray’ın Rusya soruşturmasına bakan üst düzey avukatı Ty Cobb, adeta duyulmasını istercesine yüksek sesle konuşuyordu.

Genellikle birisi, iş arkadaşının paronayası ya da işle ilgili şüpheli kararlar hakkında bir meslektaşınabir şeyler anlatmayamecbur kalırsa, bu sırları saklaması gereken kişi ihtiyatlı şekilde bir yere gider.

Fakat Cobb böyle yapmadı. TPM’dan Tierney Sneed’in haberine göre Trump’ın kişisel avukatlarından John Dowd’u da alarak, Beyaz Saray danışmanı Don McGahn’ın özel danışman Robert Mueller soruşturması ile ilgili olarak ne kadar işbirliği yapılacağı hakkındaki ihtilafı konuşmak üzere, Beyaz Saray’dan çok da uzakta olmayan ve The New York Times için de elverişli bir yer olan, DC’deki  NYT bürosunun yakınındaki popüler bir staekhousa’a gitti.

Ve sadece NYT’a göre sadece öğle yemeğine çıkmış olsalar da Cobb ve Dowd dışarıda, kaldırımdan geçen yolcuların Cobb’un ticari markası bıyığını görecekleri bir masaya oturdular. New York Times’ın röportajcısı Ken Vogel de kendini, avukatların konuşmalarının özel kısımlarını duyacak kadar onların dedikodu masalarına yakın bir masada buluverir.

Buranın ‘Büronun kafeteryası’ denilecek kadar, Times’ın çok sevilen bir mekanı olduğu iyi biliniyor. Dolayısıyla avukatların yemek için seçtikleri yer şüpheli. Kendilerini ve Beyaz Saray’ı inanılmaz derecede rahatsız edici bir pozisyona soktular. Peki buna değer miydi?

Vogel’in kulak kabarttığı Cobb-Dowd diyalogları arasında, Mueller soruşturmasının nasıl şekilleneceği ile ilgili avukatlar arasında anlaşmazlık olduğu vardı. Cobb, üst seviyede işbirliği derken, McGahn bazı kartları elde tutmayı istiyordu. Vegel’in Cobb’dan duyduğuna göre Beyaz Saray danışma ofisi, bu konularda oldukça tutucuydu. McGahn, kasada kilitli bazı belgelere de sahipti.

Cuma öğle yemeği saatlerinde, McGahn’ın işbirlikçilerinin kulakları yanmış olmalı. Çünkü onlardan biri hakkında bir şeyler bildiğini söyleyen Cobb’a göre o kişi McGahn ajanı gibi.

Cobb ve Dowd, Times ile irtibattan sonra McGahn’dan övgü ile bahsettiler. Belki de Pazartesi sabahı iş yerinde garip karşılanacak bazı şeylerin üzerini kapamak için.

Bu olay Trump’ın hukuk ekibinin attığı yanlış adımların ve gazeteciler ile olan çirkin karşılaşmalarının son örneği.

Ebru Aksay

http://hukukmedeniyeti.org/haber/17182/trump-n-avukatlar-n-n-lokantada-yapt-y-ksek-sesli-/