ANKARA - MERVE YILDIZALP

TRT Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren, AA muhabirine, TRT'nin yeni yayın dönemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından TRT'nin yeni yayın döneminde bazı içeriklerde değişiklikler olduğunu aktaran Eren, hemen 15 Temmuz Belgeseli'ni başlattıklarını ifade etti.

Eren, "16 Temmuz günü hemen arkadaşlar bir araya geldi. İnsanların 15 Temmuz'u unutmamaları için kalıcı olması için ve gazilerimize, şehitlerimize minnettarlık duygularımızı nasıl ifade edebiliriz diye bir toplantı yaptık. 'Gazilerimizi hastanede ziyaret eder, duygularını sıcak sıcak alıp belgeleriz, gelecek nesillere aktarırız' diye niyetlendik ve bu şekilde 15 Temmuz belgesel serisine başladık. 100 kahramanımızın hikayelerini dinliyoruz, daha da artabilir bu sayı." diye konuştu.

Belgeselin dışında, televizyon filmi, sinema gibi çeşitli projelerin olduğunu belirten Eren, bu kapsamda gelen projelerin de içeriklerine baktıklarını söyledi.

Eren, "15 Temmuz, Türkiye için çok zor bir gün olmasına rağmen milletin dirilişi, direnişi açısından çok ayrıcalıklı bir gündü. Çanakkale Savaşı gibi düşmanın nereden geldiği belli olan bir savaş değildi bu. Bu sizin bir hafta evvel yüzünüze gülen insanların aslında Türkiye'yi sattıklarının, Türkiye'ye ihanet ettikleri bir ortamda milletin direnişinin, dirilişinin gecesiydi. Dünyada da böyle bir millet yok." ifadelerini kullandı.

İbrahim Eren, TRT'de bu sene yabancı dilde yayın yapan kanallar ile Türkiye içinde yayın yapan kanallarda, 15 Temmuz'daki milletin direniş ruhunu hatırlatmaya devam edeceklerini vurguladı.

Diriliş Ertuğrul dizisi yarın başlayacak

TRT'de yayınlanan "Diriliş Ertuğrul" dizisine de değinen Eren, dizinin bazı nedenlerden dolayı geç yayına girdiğini, yarın başlayacağını kaydetti.

Gecikmenin 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle yaşandığını belirten Eren, dizi setinde bir oyuncunun ise attan düşerek sakatlandığını, tedavi sürecinin uzun sürdüğünü aktardı.

Diriliş Ertuğrul'da bu sezonun içeriğinin "Hainleri temizledik, şimdi fetih zamanı" olduğunu dile getiren Eren, "Geçen sezon Süleyman Şah'ın vefatından sonra obanın birliğini korumak vardı. Şimdi ise obanın birliği sağlandı, bundan sonra da inşallah 'fetih zamanı' diyoruz. Dizide Osmanlı'nın kuruluşuna giden süreçleri anlatacağız." dedi.

"Biz kimseye bir şey öğretme derdinde değiliz"

TRT'nin, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra yayın politikalarında değil ama içeriklerinde değişiklikler yapıldığını vurgulayan TRT Genel Müdür Yardımcısı Eren, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Yayın politikamız bizim aslında, Diriliş Ertuğrul dizisi örneğinden verirsek, millete hatırlatma yapmaktı. Biz kimseye bir şey öğretme derdinde değiliz. Çünkü bu milletin ruhuyla Osmanlı Devleti kurulmuş. Bu millet, yüzyıllarca bu topraklarda adaletle hükmetmiş bir devlet. Biz bunları hatırlatalım dedik, Osmanlı nasıl kuruldu? Adını da 'Diriliş' koyduk, 'Kuruluş' koymadık. Çünkü aslında o bir geleneğin devamıdır. Bu topraklarda Selçuklu vardı, diğer medeniyetler vardı. Bu bir medeniyetin devamıdır ve dirilişle yeni bir medeniyetin tekrar doğduğunu anlatmaya çalıştık. Aynı bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin tekrar bu topraklarda büyük bir devlet olarak doğuşuna tanıklık ettiğimiz gibi."

Eren, yeni yayın döneminde TRT Belgesel kanalında içeriklerde güzel değişikliklerin olacağını, TRT Çocuk kanalında ise yeni çizgi filmlerin yer alacağını bildirdi.

Kaynak: AA