2 Ağus­to­s’­ta Res­mi Ga­ze­te­’de ya­yım­la­nan 6495 sa­yı­lı Ka­nun ile 31.12.2010 ta­ri­hin­den ön­ce ke­sil­miş ama il­gi­li­si­ne teb­liğ edil­me­miş tra­fik pa­ra ce­za­la­rı da af kap­sa­mı­na alın­dı.
Böy­le­ce bi­ri­ken mil­yar­lar­ca TL’­lik tra­fik ce­za­sı­nın ye­ni­den ya­pı­lan­dı­rı­la­rak tah­si­li müm­kün ola­cak.

2011 VE SON­RA­SI AF KAP­SA­MIN­DA DE­ĞİL

Af kap­sa­mı­na alı­nan tra­fik ce­za­la­rı şöy­le:

31.12.2010 ta­ri­hin­den (bu ta­rih da­hil) ön­ce ve­ri­len ve 02.08.2013 ta­ri­hi iti­ba­rıy­la va­de­si gel­di­ği hal­de öden­me­miş olan ya da öde­me sü­re­si geç­me­miş bu­lu­nan tra­fik ce­za­la­rı ile
31.12.2010 ta­ri­hin­den (bu ta­rih da­hil) ön­ce ve­ri­len ve 02.08.2013 ta­ri­hi iti­ba­rıy­la da­va açıl­mış ya da da­va aç­ma sü­re­si he­nüz geç­me­miş olan tra­fik pa­ra ce­za­la­rı.
Af­tan fay­da­la­na­bil­mek için, ida­ri yap­tı­rım ka­rar tu­ta­nak­la­rı­nın 31.12.2010 ta­ri­hin­den (bu ta­rih da­hil) ön­ce dü­zen­len­miş ol­ma­sı ge­re­ki­yor. Bu ta­rih­ten son­ra dü­zen­le­nen ida­ri yap­tı­rım ka­rar­la­rın­da yer alan ce­za­lar af­tan ya­rar­la­na­ma­ya­cak.
Ay­rı­ca 31.12.2010 ta­ri­hin­den ön­ce ke­sil­miş an­cak 02.08.2013 ta­ri­hi (bu ta­rih da­hil iti­ba­rıy­la il­gi­li­si­ne teb­liğ edil­me­miş tra­fik ce­za­la­rı da af kap­sa­mı­na alın­dı.

CE­ZA­NIN FAİ­Zİ AF­FE­Dİ­Lİ­YOR

Af­tan fay­da­la­nan­lar, ce­za­nın as­lı üze­ri­ne yü­rü­tül­müş fai­zi öde­mek­ten kur­tu­la­cak ve sa­de­ce ge­ci­ken ta­ri­he denk ge­len TÜ­FE ve ÜFE’­nin or­ta­la­ma­sı­na gö­re he­sap­la­nan fai­zi öde­ye­cek.
Bu ce­za­lar­dan as­lı­nı öde­miş olan­lar, bu ce­za­la­ra yü­rü­tül­müş olan fa­iz­ler için­ de af­tan ya­rar­la­na­bi­le­cek.
Ay­rı­ca, 02.08.2013 ta­ri­hi iti­ba­rıy­la ce­za­nın bir kıs­mı­nı öde­yen­ler, ce­za­la­rı­nın öden­me­miş kıs­mı için de af­tan ya­rar­la­na­bi­le­cek.

SON BAŞ­VU­RU 31 EKİM

Af­tan ya­rar­la­nı­la­bil­me­si için 31 Ekim 2013 ta­ri­hi­ne ka­dar (bu ta­rih da­hil) il­gi­li ver­gi da­ire­si­ne baş­vu­ru ya­pıl­ma­sı ge­re­ki­yor.
Kap­sa­ma gi­ren tra­fik ce­za­la­rı ne­de­niy­le bir­den faz­la ver­gi da­ire­si­ne bor­cu olan borç­lu­la­rın her bir ver­gi da­ire­si­ne ay­rı ay­rı baş­vur­ma­la­rı ge­rek.
Baş­vu­ru­lar, borç­lu­nun bağ­lı bu­lun­du­ğu ver­gi da­ire­si­ne pos­ta yo­luy­la ve­ya Ge­lir İda­re­si Baş­kan­lı­ğı in­ter­net ad­re­si (www.gib.gov.tr) üze­rin­den in­ter­net ver­gi da­ire­si­ne eriş­mek su­re­tiy­le ya da bu­lun­duk­la­rı il/il­çe­de­ki mo­tor­lu ta­şıt­lar ver­gi­si­ni tah­si­le yet­ki­li ver­gi da­ire­le­ri­ne ya­pı­la­bi­li­yor.