CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis Grup Toplantısında yaptığı konuşmada, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

"Dersanelere neden bu öğrenciler mecbur kalıyor otur bir konuş bakalım. Dersaneler bir sonuçtur. Özal zamanında da dersaneleri kapatmak istedi. Bir kısmı okul oldu ama sistem değişmedi. Anne-babalar gönüllü olarak dersaneye gönderiyor. Hayır doğru değil. Bu konu bizim de gündemimizde. Öğrencileri dersaneye mecbur kılan sistem değişmedikçe bu sistem değişmez.

24 kasım Öğretmenler Günü. Büyük bir trajedi yaşıyor eğitim sistemimiz. 300 bin öğretmen atama bekliyor. Büyük şehirlerimizde matematik, Türkçe öğretmeni olmayan okullar var. Bu çocuklar dersaneye gitmesin de ne yapsın?

5 yaşındaki çocuğunu okula göndermek istemeyen anneler rapor almak istedi, bu iktidar 'sizin çocuğunuz geri zekalıdır' dedi. Anneler sizi kaygılandıran iktidara oy verirseniz iki elim yakanızda...

2012'de bankalara borcunu ödeyemeyenlerin sayısı 2 milyon 800 bin kişiye ulaştı.  Halkın zenginleşmesini savunan tek parti CHP'dir.

2002'de icra dosyası 10 milyondu, 2012'de 21 milyona ulaştı. Bunlar törenle icra dairesi açtı. Törenle icra dairesi açılır mı?"



Haber Kaynağı: ntvmsnbc