CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin, yaptığı yazılı açıklamada, Torba Yasanın, çırakların, stajyerlerin, asgari ücretlilerin, engellilerin ve tüm çalışanların haklarını gasp edeceğini öne sürdü.

İktidarın milletin değil, sermayenin iktidarı olduğunu savunan, "Milletin çoluk çocuğunun rızkına göz diken bir iktidar olabilir mi?" diye soran Çetin, açıklamasında şunları kaydetti:

"Torba Yasa, AKP'nin sömürü düzeninin apaçık kanıtıdır. AKP tuzu kuruların isteklerini yerine getiriyor ve yüz binlerce çalışanın geleceği kararıyor. Bu durum vahşi kapitalizmi bile aştı artık, bambaşka bir hal aldı.

Vicdan sahibi hiçbir insan bu sömürüyü savunamaz. Özet olarak bu yasayla küçük sanayi sitelerindeki 360 bin çırağın ve 200 bin stajyerin ücretleri düşecek.

Bütün bu çalışanlar 'Çinlileşecek'. 16-18 yaş arasında çalışan 200 bine yakın genç için asgari ücret 576 TL'den 486 TL'ye, kayıt dışı çalıştırılan yüz binlerce

genç işçinin ücretleri de 146 TL'ye kadar düşecek."
Yasa ile kamu emekçilerinin başka kurumlara "ödünç" verilebileceğini, "ihtiyaç fazlası personel" olarak 4/C'ye geçebileceğini ifade eden Çetin, taşeronluğun artacağını bildirdi.

Yasa ile sözleşmeli çalışanların toplu eylem ve greve başvurmalarının yasaklanacağını, turizmde çalışma saatlerinin artacağını ve hak gasbı olacağını iddia eden Çetin, engellilerin de çalışma yaşamından tecrit edileceğini savundu.

CnnTürk