DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin Torba Yasa Tasarısı’nı protesto etmek amacıyla ilan ettikleri eylemlilik süreci bugün başlıyor. Türkiye’nin 81 ilinden yürüyüşe geçecek olan emekçiler, 3 Şubat Perşembe günü Ankara’da bir araya gelecek ve Meclis çevresinde “zincir” oluşturarak torba yasayı protesto edecek. KESK Başkanı Çınar, “Meclis’in torba yasaya karşı tutum sergilemesine etki etmeye çalışacağız” diye konuştu.

Genel Kurul haftaya Sayıştay’da boşalan üyeliklere yapılacak seçimle başlayacak

Meclis’in gündemi torba yasa

ANKARA (Cumhuriyet Bürosu) - Meclis, bu hafta kamuoyunda torba tasarı olarak bilinen düzenleme için mesai yapacak. TBMM Genel Kurulu da haftaya Sayıştayda boşalan üyeliklere yapılacak seçimle başlayacak.

Sayıştayda boşalan bazı üyelikler için gösterilen İsmail Kılıç, Nükrettin Parlak, İdris Bulut, Nejla Eroğlu, Zekeriya Tüysüz, Sait Ayaz, Rasim Doğan, Ahmet Tezcan, Gazi Kapan, Ahmet Ayaz, Muharrem Zeki Çitçi ve Fikri Özkök arasından yapılacak seçimle 6 yeni üye belirlenecek.

‘Spor coğrafyası’

Sayıştay üye seçiminin ardından, görüşmelerine geçen hafta başlanan ve 36 maddesi kabul edilen torba tasarısının görüşmelerine devam edilecek.

Spor kulüplerinin soruları ile sporda şiddet sorununun araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, çalışmalarına devam edecek. Komisyon, yarın sporcu menajerleri Batur Altıparmak, Abdullah Kılınç ve Saffet Sancaklı, 2 Şubat Çarşamba günü bazı spor yazarları ile İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sedat Avcının görüşüne başvuracak. Avcı, komisyona, Spor coğrafyasını anlatacak. Türkiye Belediyeler Birliğinden Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Mahalli İdareler Genel Müdür Yardımcısı Erol Ayyıldız ile Mahalli İdareler Daire Başkanı Süleyman Elvan ise 3 Şubat Perşembe günü komisyona bilgi verecek.

Cumhuriyet