Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca ortak otelde planlı 'Tarihimize İz Bırakan Valide Sultanlar' programına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın benzeri Emine Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu ve baş döndürücü sayıda çağrılı katıldı.

Erdoğan, burada meydana getirdiği konuşmada, tarihe iz bırakan anne sultanları anımsama ve miraslarını toy nesillere tanıtmanın baş döndürücü ehemmiyetli bulunduğunu belirtti.

Valide sultanların analara sağlam olduğunu, gönlü geniş, eli belirgin nesiller yetiştiğini dile getiren Erdoğan, şu şekilde konuştu:

'Türkiye'nin sevecenlik eli, ahit dünyanın herhangi ortak namına uzanıyor. Ülkemiz, ahit dünyanın en bonkör ülkesi adına anılıyorsa bunda bu zamanı mirasın izleri vardır. Tarihimizde bayanların bu derece ehemmiyetli vakıf hizmetlerinde bulunmaları, onların servet edinebildiklerini ve bunu özgürcesine artırım edebildiklerini gösteriyor. Bu, eş haklarının medeniyetimizde ne derece güzel şekilde beledi olduğuna işarettir. Bu mirası sürdürerek ahit de kadınlarımızın etkinliğini yükseltmek durumundayız. Toplumsal eşey eşitliğini yaygınlaştırarak adaletli ortak maşer mevcut etmeliyiz. Kadınlarımıza siyasetten akademiye, iş dünyasından sanata herhangi ortak bölgede enli ortak düzlük açmalıyız'

Program öncesinde Erdoğan, Bakan Sarı ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü arşivlerinde toprak düzlük 45 eserin bulunmuş olduğu sergiyi gezdi.

Kaynak: AA