ANKARA - ZEHRA AYDIN

TOKİ Başkanı Ergün Turan, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, şehit aileleri, harp ve vecibe malulleri ile dul ve yetimleri konut sahibi gerçekleştirmek düşüncesince düzentileme yürüttüklerini söyledi.

Şehit ailelerine ve gazilere 519 milyon teklik faizsiz emlak kredisi sağlayıp, bin 542 konut verdiklerini tamlayan Turan, 'Ülkemiz düşüncesince canlarını feda fail şehitlerimizin aileleri ve gazilerimize minnettarlık borcumuzu ödemeliyiz' ifadesini kullandı.

519 milyonluk faizsiz emlak kredisi

Şehit aileleri ve vecibe malulleri, engelliler ve tekaüt vatandaşlara evleviyet verdiklerini tamlayan Turan, '18 bin 304 şehit ailesi, savaş ve vecibe malulleri ile dul ve yetimlerine tahminî 519 milyonluk faizsiz emlak kredisi açılmıştır' diyerek konuştu.

Turan, ayrıca, bu sene adam başı maruz faizsiz cesaret miktarının 94 bin teklik bulunduğunu bildirdi.

Devlet ve yurttaşlık rolü

Turan, 'Ülkemiz düşüncesince şehit reşit amme görevlilerinin ailelerinin yarasına çare olmalıyız. En esas gereksinimleri bulunan korunma sorununu çözmemiz gerekiyor. Bu bizim hem talih kendisine bununla birlikte yurttaş kendisine görevimizdir' dedi.

TOKİ kendisine bugüne denli 708 bin 154 konut üreterek, namüsait gelirli vatandaşları konut sahibi yaptıklarına yer veren Turan, şehit aileleri ve gazilere evleviyet verdiklerini vurguladı.

Turan, şunları kaydetti:

'Vatanımıza canını feda fail şehitlerimizin yakınlarını ve gazilerimizi kurasız ev sahibi yaparak minnettarlık borcumuzu ödemeye çalışıyoruz. Bu ülkeyi bize hediye eden, yurt ve sembol aşkı düşüncesince cepheye koşmuş şehitlerimizi gene yad ediyoruz. Mekanları kalkmak bulunan şehitlerimizin ailelerine desteğimizi TOKİ kendisine sürdürmeye bitmeme edeceğiz. Bunun birlikte gazilerimizi de konut sahibi hazırlamaya bitmeme ediyoruz.'

Başvuru koşulları

TOKİ planlarına müracaat muktedir olmak düşüncesince müracaat sahibinin, projenin bulunmuş olduğu il yahut kaymakamlık sınırları içinde minimum 3 senedir tevakkuf ediyor olması yahut il nüfusuna mukayyet olması ve müracaat zamanı sebebi ile 25 yaşını doldurmuş olması gerekiyor.

Ayrıca maaş bölük halkı gelirinin İstanbul düşüncesince 3 bin 700 lira, İstanbul dışındaki vilayetler düşüncesince en aşkın kesin 3 bin 200 teklik olması şartı aranıyor.

Başvuru sahiplerinin, etiket fotokopisi, cesaret yararlanma niteliğine gereğince Emekli Sandığından alacakları 'Hak Sahipliği Belgesi'ni ibraz etmesi gerekiyor.

Engellilerin, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü kabilinden maruz etiket kartının fotokopisi yahut birlik teşekküllü birlikte talih hastanesinden münfail keyif kurul raporunu, emeklilerin ise, Sosyal Güvenlik Kurumundan tahsil edilen tekaüt etiket belgesini yahut vesikası elan çıkmadı ise tekaüt bulunduğunu yayınlayan doküman yahut yazıyı, ibraz etmesi gerekiyor.

Kaynak: AA