Tokat'ın Reşadiye ilçesinde 56 devir geçmiş kaybolan 5 yaşındaki Dursun Kaan Taşcı ile 8 yaşındaki Bayram Erol'u kontrol emek harcamaları bitmeme ediyor. Reşadiye'de 29 Aralık'ta kaybolan yandaki evlatları Taşcı ile Erol'un bulunması düşüncesince mutluluk ve yurttaş iş birliğiyle topu topu olanaklar seferber edilerek kontrol emek harcamaları yürütülüyor.

Tokat Emniyet Müdürlüğünce ortak müddet geçmiş asayiş, bebek ve düzenlilik şubeleri personelinden açılan 12 nefis hususi ekip, çalışmalarını geceli gündüzlü sürdürüyor.

Bugüne derece AFAD, manşet ve jandarma dalgıçları Kelkit Çayı, polis, komando er er ve kaymakamlık halkından oluşan takımlar ise ormanlık yer ve kullanılmayan binalarda emek vermek yaptı.

Çalışmalar kapsamında Ankara'dan mevrut manşet helikopteri ve 'multikopter' ile ormanlık ve dağlık yer açıktan tarandı. Ekipler, eğitilmiş köpeklerle karadan da kontrol gerçekleştirdi. Emniyet Genel Müdürlüğünden mevrut bilirkişi takımlar ise evlatların kaçırılma ihtimali dair emek vermek yaptı. Bu kapsamda kaymakamlık genelinde tahminî 200 bireyin ifadesi alındı.

Ordu'dan 8 devir geçmiş mevrut 4 nefis balık adam kadrosu de Kelkit Çayı'nda belirlenen noktalara 3 devir süresince plonjon yaparak zayi evlatları aradı fakat rastgele ortak ize rastlanmadı.

Arama çalışmalarını umutla izleme fail aileler de çocuklarını gören yahut yerini bildirenlere mal ödülü vereceklerini açıkladı.

Tokat'ın Reşadiye ilçesinde, 29 Aralık 2015'te yandaki evlatları 8 yaşındaki Bayram Erol ile 5 yaşındaki Dursun Kaan Taşcı, hile rollendirirken kaybolmuştu.

Kaynak: AA