Tokat'ın Reşadiye ilçesinde kaybolan 5 yaşındaki Dursun Kaan Taşcı ile 8 yaşındaki Bayram Erol'u kontrol emekleri sürüyor. Reşadiye'de 29 Aralık 2015'te kaybolan bitişik evlatları Taşcı ile Erol'un bulunması düşüncesince Jandarma Arama Kurtarma (JAK), AFAD ve kolluk dalgıçları Kelkit Çayı, polis, komando er er ve kaymakamlık halkından oluşan 200 nefis grup de ormanlık yer ve kullanılmayan binalarda kontrol emek vermesi yaptı.Ankara'dan mevrut kolluk helikopteri de 2 güneş süresince ormanlık ve dağlık arazide tarama gerçekleştirdi. Ankara'dan getirilen hususi eğitilmiş köpekler 'Çeku' ve 'Barbi'nin de kullanıldığı çalışmalarda, 23 güneş geçişine rağmen akıbet elde edilemedi.

 Küçük ufaklıklara ilişik iz bulmak düşüncesince Gaziosmanpaşa Üniversitesi Teknopark'ta çalışkanlık yayınlayan birlikte şirket çeşidinden kaymakamlık merkezi uran sitesi yöreleri ile evlatların kayboldukları Çermik Mahallesi'nde multikopterle açıktan emek vermek yürütüldü. Multikopter ile 2 güneş süresince ormanlık ve dağlık alanlar fotoğraflandı ve görüntülendi. Elde edilen ışık ve görüntüler, kolluk ekiplerince etraflıca inceleniyor.

Suşehri'nde mevcut Kılıçkaya Barajı'nın kapakları, 2 güneş geçmiş kapatıldı ve Tokat'tan mevrut AFAD ekipleri botla Kelkit Çayı'nda kontrol yaptı. Aramalarda rastgele birlikte neticeye ulaşılamadı. hususi eğitilmiş köpekler 'Çeku' ve 'Barbi', bire birlikte güneş Çermik Mahallesi civarlarındaki birlikte kuyu ve Kelkit Irmağı kenarında kazı dökülen yerde kontrol gerçekleştirdi.

Kaçırılma ihtimali de değerlendiriliyor

Beş nefis AFAD kadrosu botla Kelkit Çayı'nda kontrol çalışmalarına bitmeme ediyor. AFAD ekiplerinin çalışmasının erte da süreceği öğrenildi.

Emniyet Genel Müdürlüğünden 4 nefis bilirkişi grup de evlatların kaçırılma ihtimali üstüne çalışıyor. Bu kapsamda bugüne denli tahminî 200 bireyin ifadesine başvuruldu.

Aileler ise umutla evlatlarından doğacak güzel haberi bekliyor.

Kaynak: AA