Kış şartlarının uzun sürmesi ve yağışlar yüzünden buğday hasadının bu sene yaklaşık 2 hafta gecikmeli başladığı, ürün kalitesinin de kısmen olumsuz etkileneceği bildirildi. Çukurova'da üretilen buğday Türkiye'deki toplam üretimin yüzde 7'lik kısmına tekabül ediyor

Çukurova'da buğday ekim alanının geçen yıla göre aynı düzeyde olmasına rağmen verimin bölgelere göre dönümde ortalama 600 kilo olduğu belirtildi. İlk olarak kıraç ve susuz bölgelerde başlanan buğday hasadında verimin normal seviyelerde olduğunu belirten Yüreğir Ziraat Odası Meclis Başkanı ve buğday üreticisi Şevket Uludağ, şu açıklamalarda bulundu:

"Kış çok sert geçti. Tohum geç su ile kavuştu ve son olan yağışlar buğday hasadını geciktirdi. Geçen yıla göre verimler aynı. Yaklaşık dönüme 600 kilo verim olacağı bekleniyor" 

'TMO AÇIKLAMADIĞI SÜRECE FİYATLAR DÜŞÜK OLUR'

Toprak Mahsulleri Ofisi'nin fiyatı açıklamasını beklediklerini ifade eden Şevket Uludağ, fiyatın ortalama 1 TL 10 kuruş olacağını beklediklerini söyledi. Uludağ, sözlerine şöyle devam etti:

"Serbest piyasalarda ise fiyat şuanda 95 kuruş ile 1 TL arasında ama üretici 1 TL 10 kuruş fiyat bekliyor. Toprak Mahsulleri Ofisi fiyatı açıklamadan tabi piyasa her zaman düşük olur" 

Kaynak: HABER7.COM