Tiyatroyu halka daha fazla ulaştıracaklarını iddia eden Kültür Bakanı Ertuğrul Günay bununla da yetinmeyip tiyatroyu "halklaştıracaklarını" iddia etti. Günay ayrıca AKM ve Emek Sineması gibi merkezi yerlerdeki mekanları kapatan kendi hükümeti değilmiş gibi "en çok tiyatro sahnesini biz açtık" diye de konuştu.

"Nasıl halklaştırırız?"
Ankara Akün Sahnesi'nde oynanan "Antigone" oyununu izlemeye geldiğinde tiyatroların özelleştirilmesiyle ilgili soruları yanıtlayan Günay, Türkiye'de kültür ve sanat yaşamının geriye gitmeyeceğini savundu. Günay tiyatronun halka ulaşması için yeni yöntemler aradıklarını söyledi ve bu yöntemlerin "hiçbiri sanata, hele tiyatroya, herhangi bir kültür ürününe karşı değildir" dedi

Günay ayrıca AKM ve Emek Sineması gibi mekanları kapatan kendi hükümeti değilmiş gibi, "Biz son yıllarda neredeyse Cumhuriyet tarihine eşit tiyatro sahnesi açmakla övünen bir siyasal anlayışı temsil ediyoruz" dedi. Bu yolda devam edeceklerini söyleyen Günay "Ama nasıl daha çok halklaştıracağız, nasıl daha çok kamunun kaynaklarını halka ulaştıracağız?" arayışında olacaklarını söyledi.

Günay'ın sözleri bazı kamu işletmelerinin özelleştirmelerde kullanılan "halka arz" söylemini hatırlatırken, tiyatro sahnesi açmaya yaptığı vurgu da AKP hükümetinin inşaat seferberliğinin dile yansıması olarak görülebilir.

"Boşverin tiyatroyu, yaşasın anti-kapitalist müslümanlar"
Kültür Bakanı olduğu halde Günay'ın tiyatrodan daha önemli gündemleri olduğu da konuşmada ortaya çıktı. Tiyatroyla ilgili soruları yarıda kesen Günay, "Bence bugünün haberi sorduklarınız değil" diyerek, 1 Mayıs mitinglerine "Anti-kapitalist müslümanlar"ın katılmış olmasının günün en önemli haberi olduğunu iddia etti. Günay bu gelişmeyi büyük bir hareketin su yüzüne çıkması ve sesini yükstelmesi olarak selamladı ve "bence bugünün dünya için en müjdeli haberidir" dedi.

(soL - Haber Merkezi)