ANKARA

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) ve Orta Doğu Teknik Üniversitesinin (ODTÜ) işbirliğiyle Bangladeş, Filipinler, Myanmar ve Pakistan'dan 12 uzman, yönetici ve akademisyene afet riskleri yönetimi eğitimi verildi.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamada, TİKA, JICA ve ODTÜ'nün afet risk yönetimi ve afete karşı dirençli toplumlar yetiştirilmesi için her yıl iki hafta olmak üzere üç yıl süreli bir eğitim programı düzenleme kararı doğrultusunda ilk eğitim programının Türkiye'de tamamlandığı belirtildi.

"Afet Risk Yönetimi ve Afete Dayanıklı Toplum Oluşturma" programı kapsamında Bangladeş, Filipinler, Myanmar ve Pakistan'dan 12 uzman, yönetici ve akademisyene Ankara, Bursa ve İstanbul'da teorik ve uygulamalı eğitim verildi.

Afet risk yönetimi ve afet zararlarını azaltma, psikososyal durumlar, afetlerde şehir planlama, afetlerin mimari boyutu gibi derslerin verildiği program, ODTÜ Afet Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi ev sahipliğinde yapıldı.

Eğitimin tamamlanmasının ardından, Bursa'da kapanış ve sertifika töreni düzenlendi.

Muhabir: Nazlı Yüzbaşıoğlu

Kaynak: AA