Vietnam’ın Kamboçya sınırına yakın An Giang eyaletinde faaliyet gösteren Islamic Community of An Giang Tay Ninh işbirliğinde düzenlenen iftar programlarına 600’den fazla kişi katıldı. Program kapsamında Tay Ninh ve Ho Chi Minh City’de ihtiyaç sahibi 600 aileye gıda paketi dağıtımı gerçekleştirildi.

Ayrıca yine An Giang Islam Cemiyeti bünyesinde faaliyet gösteren ve Türkiye’den Sadakataşı Derneği tarafından da desteklenen eğitim kompleksi içerisinde kızlara yönelik hizmet verecek olan Kız Eğitim Merkezi’nin temel atma töreni gerçekleştirildi. Yedi ay içinde bitirilmesi öngörülen merkezde yaklaşık 180 öğrenci eğitim alacak.

ARNAVUTLUK

TİKA, eğitim, kültür ile insani yardım içerikli faaliyetlerde bulunan Alsar Vakfı işbirliğinde Ramazan ayı münasebetiyle Arnavutluk’un farklı şehirlerinde yaşayan 1.000 yetim çocuğa gıda malzemelerinden oluşan yardım kutuları düzenlenen törenle teslim edildi.

Başkent Tiran’daki “Farie Hoti” Spor salonunda gerçekleştirilen törene TİKA Tiran Program Koordinatörü Necip Özay Özütok, Alsar Vakfı Başkanı Mehdi Gurra, çok sayıda davetli ve yetim katıldı. 

Kaynak: HABER7.COM