ANKARA

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Bangladeş'in kuzeyinde bulunan Hatibanda ilçesindeki Gotamari Sağlık ve Aile Planlama Merkezine sağlanan ekipman yardımıyla ilçenin büyük bir ihtiyacını karşıladı.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, birinci basamak sağlık kuruluşlarının yeterli donanıma sahip olmadığı ülkede, ulaşım koşulları da ihtiyaç halindekilerin özellikle muson dönemlerinde sağlık hizmetlerine erişmesinde sorunlara neden oluyor.

Sorunun çözümüne yardımcı olmak isteyen TİKA da Bangladeş'in Lalmonirhat ilinin Hatibanda ilçesindeki Gotamari Sağlık ve Aile Planlama Merkezine ekipman desteği sağladı.

TİKA, temin ettiği ambulans, hasta yatağı, sterilizasyon aleti, çeşitli sağlık ekipmanları ve doğumhane aydınlatması gibi yardımlarla merkezi daha işlevsel hale getirdi.

TİKA'nın merkeze verdiği destek sayesinde, gelir düzeyi düşük olan bölge halkının sağlık hizmetlerine ulaşımı da kolaylaştı.

Öte yandan TİKA, aynı şehrin Barakhata ilçesindeki Muktijodda Mottahar Hossein Lisesine de eğitim ekipmanları yardımı yaptı.

Okul inşaatının 2 yıl önce tamamlandığını ancak sıra, bilgisayar, yazı tahtası gibi en temel eğitim malzemelerinin temin edilememesi sebebiyle hizmet veremediğini öğrenen TİKA yetkilileri, okulun eksiklerini giderdi. Elektriği olmayan okula jeneratör, sıra, masa, bilgisayar gibi eğitim ekipmanları temin edildi.

TİKA'nın bu desteği, başta öğrenciler olmak üzere bölge halkı tarafından da büyük bir memnuniyetle karşılandı.

Muhabir: Adam Abu Bashal

Kaynak: AA