Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afganistan'ın başkenti Kabil'de açmış olduğu su kuyusu ve düz yazı etmiş olduğu su deposuyla kestirmece 10 bin ferdin ak pak içmece suyuna kavuşmasını sağladı.

TİKA'dan meydana getirilen mukayyet açıklamaya göre, elverişsiz gelirli 500 ailenin yaşamış olduğu Kabil'in Tevhit Mahallesi'nde 250 m. derinlikte su kuyusu açılarak ve bir su kaynağı düz yazı edilerek kestirmece 10 bin insana içmece suyu gerçekleştirme edildi.

Su kuyusunun açıldığı yerin, mahallenin camisinin bulunmuş olduğu yerleşkenin yanı sıra olması, şahısların ak pak suyla abdest alarak perestiş yapmasına olanak sağlayacak.

Kabil Havaalanı Komutanı Tümgeneral Cahit Bakır, açım töreninde meydana getirdiği konuşmada, Atatürk'ün Afganistan'ın kurucusu Amanullah Han ile temellerini ülfet ve uhuvvet için kurduğu benzeyen birlikteliğin evvel günkü kadar canlılığını koruduğunu söyledi.

Bu uhuvvet ve dostluğun yerini tek şeyin tutamayacağını tamlayan Bakır, 'Türkiye yerine Afganistan genelinde değişik sektörlerde planlar yaşama geçiriyoruz. Bu planların ortamında bana uyarınca en önemlisi su ve sağlıklama dalında olanlar. Su kuyusu açarak su kaynağı düz yazı ederek kişilere dirilik suyu oluyoruz.” dedi.

Kaynak: AA