KABİL

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Afganistan'ın başkenti Kabil'deki Alaaddin Yetimhanesi'ne 250 yataklı vagon vagon ek yapı yaptırıyor.

Binanın asliye atma törenine Afganistan Çalışma, Sosyal Güvenlik ve Şehitlerle Engellilerden Sorumlu Bakan Dr. Nesrin Oryahil, TİKA Orta Asya ve Kafkaslar Dairesi Başkanı Dr. Ali orijinal Öztürk ve TİKA Kabil Koordinatörü Süleyman Şahin katıldı.

500 kız ve koca yetim çocuğun kalmış olduğu Alaaddin Yetimhanesi'ne ek namına mensur edilecek kız yetimhanesi binasının 6 ay içre tamamlanması bekleniyor.

Törende mütekellim Bakan Oryahil, TİKA çeşidinden yaptırılan kız yetim yurdunun şişman müşterek gereksinimi ödeyeceğini belirterek az henüz sıhhatsiz asırdır harp ve çatışmanın içre bulunan Afganistan'da yetim küçüklere henüz dobra müşterek doğacak bildirmek istediklerini söyledi.

TİKA Kabil Koordinatörü Şahin de TİKA'nın Afganistan'ın baştan yapılanması çerçevesinde çalışmalarını sürdüreceklerini Türkiye'nin herhangi müşterek devir Afganistan'ın beraberinde olacağını belirtti.

Şahin, Afganistan'da TİKA'nın sürdürülebilir planların takip edeni olacaklarını vurguladı.

TİKA Orta Asya ve Kafkaslar Daire Başkanı Öztürk de ''Yetimhane projemiz şişman ehemmiyet taşımakta. Zira seneler devam eden harp ve çatışmalardan etkilenen anasız yetim artan evlatların geleceklerinin teminata alınmasında bu biçim baş döndürücü önemli. Ülkenin ayrımlı bölgelerinde yetimhaneler yapmayı sürdüreceğiz'' niteleyerek konuştu.

Konuşmaların arkası sıra asliye atma töreni gerçekleştirildi.

Muhabir: Sayed Khodaberdi Sadat

Kaynak: AA