ANKARA (AA) - MERVE ÖZLEM ÇAKIR -

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) tarafından Çukurova Tarım İşletmesi arazilerinden 5 bin 525 dekar alan için 184 hak sahibine, Konuklar Tarım İşletmesi arazilerinden 10 bin 761 dekar alan için 817 hak sahibine tebligat gönderilirken, bazı hak sahiplerine tapu devirleri tamamlandı.

AA muhabirinin TİGEM yetkililerinden aldığı bilgiye göre, kurum, Adana-Çukurova ve Konya-Konuklar işletmeleri sorumluluğunda bulunan ancak hali hazırda gerçek kişiler tarafından kullanılan bütünlüğü bozmayan arazilerin, kullanıcılarına doğrudan satılmasına yönelik çalışma yaptı.

Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun kapsamında söz konusu bölgelerdeki vatandaşlarla irtibata geçen kurum, gerekli bilgilendirmeleri gerçekleştirdi.

Bu alanlardaki gerçek kullanıcıların ve kullandıkları alanın tespitini bağımsız bir şirkete yaptıran TİGEM, gelen bilgiler ışığında arazileri kullanıcılarına satmaya başladı.

TİGEM tarafından Çukurova Tarım İşletmesi arazilerinden 5 bin 525 dekar alan için 184 hak sahibine tebligat yapılırken, yükümlülüklerini yerine getiren hak sahiplerinin tapu devirleri tamamlandı.

Konuklar Tarım İşletmesi arazilerinden 10 bin 761 dekar alan için de 817 hak sahibine tebligatta bulunulurken şimdiye kadar 392 hak sahibine tapu devirleri gerçekleştirildi, kalan hak sahiplikleri için devir işlemleri ilgili tapu müdürlüğünde devam ediyor.

TİGEM'in toplam arazisi 3,6 milyon dekar

Geçmişi Osmanlı İmparatorluğunun ilk yıllarına dayanan hara ve inekhaneler ile devlet üretme çiftliklerinin 1984 yılında tek çatı altında toplanmasıyla kurulan TİGEM'in toplam 3 milyon 603 bin 832 dekar arazisi bulunuyor.

Kaynak: AA