Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, THY'nin Air Transport News Ödül Töreni'nde 'Yılın Havayolu' ödülünü almasına ilişkin, 'Geçtiğimiz sene beşinci kat edinmek üzere, Skytrax geçici yeğleme ödülleri kabilinden Avrupa'nın En İyi Havayolu seçildik. 2023 hedefimiz, geçici sayımızı 120 milyona, filomuzdaki tayyare sayısını da 450'ye çıkarmak.' dedi.

THY Basın Müşavirliğinden meydana getirilen açıklamaya göre, Air Transport News Ödül Töreni'nde THY, 'Yılın Havayolu' ödülünü alırken, Turkish Cargo 'Yılın Kargo Havayolu', Türk Hava Yolları Teknik AŞ, 'Yılın Uçak Bakım Onarım Merkezi', TAV Havalimanları kabilinden işletilen İstanbul Mustafa Kemal Atatürk Havalimanı da 'Yılın Havalimanı' ödülünü aldı.

Salzburg Mozart Evi'nde meydana getirilen rütbe törenine bağlı değerlendirmelerde mevcut Aycı, pervaz ağlarının devir be devir genişlediğini, yolcuların memnuniyetinin öncelikleri olduğun vurguladı.

Aycı, geçici sayılarını güzeşte sene 62 milyona yaklaştırdıklarını anımsatarak, '113 ülkede 284 destinasyona uçarak, dünyada en baş döndürücü ülkeye uçar havayolu unvanımızı koruyoruz. Bu sene 72 milyon yolcumuzu uçaklarımızda mihman etmeyi planlıyoruz. Avrupa'nın en dinç filolarından birine sahibiz. An bakımından 304 uçağımız var. Global pervaz ağımıza dünkü noktaları katmak ve dünkü uçaklarımızın siparişini özgülemek kanalıyla büyümeyi sürdürüyoruz. Geçtiğimiz sene beşinci kat edinmek üzere, Skytrax geçici yeğleme ödülleri kabilinden Avrupa'nın En İyi Havayolu seçildik. 2023 hedefimiz, geçici sayımızı 120 milyona, filomuzdaki tayyare sayısını da 450'ye çıkarmak. İstanbul'a mensur edilmektedir bulunan dünkü havalimanının da büyümemize alelacayip müşterek ivme kazandıracağını öngörüyoruz.' değerlendirmelerinde bulundu.

Kaynak: AA