Türk Hava Yolları (THY) Teknik AŞ ve Hava Elektrik Sanayi (HAVELSAN) tarafından, Stratejik İşbirliği Anlaşması çerçevesinde geliştirilen Kablosuz Uçuş Eğlence Sistemi (SKYFE), THY'nin 44 uçağında devreye alınacak.

THY'den meydana getirilen açıklamaya göre, THY çeşidinden planlı ihalede, THY Teknik AŞ-HAVELSAN ortaklığı, başka 7 firmayı geride bırakarak, Kablosuz Uçuş Eğlence Sistemi (SKYFE-W) ve Tablet Tabanlı Uçuş Eğlence Sistemi (SKYFE-T) angın dü ürünüyle ihaleyi kazandı.

Kablosuz kabine içi cümbüş sistemleri ortada yenilikçi dizaynı ve sunmuş olduğu avantajlarla çelimli müşterek bellik olmayı hedefleyen SKYFE-W, geçici memnuniyetini tasarruf etmek amacıyla sonuç senelerde nice havayolunun itinayla üstünde durduğu hizmetlerden bir tanesi bulunan pervaz cümbüş sistemlerine yenilikçi müşterek yaklaşım sunuyor.

SKYFE-W ile yolcular, pervaz önceleri öz ferdî cihazlarına (tabletler, dizüstü bilgisayar bilgisayar bilgisayarlar, kurnaz cep telefonları) ait uygulamayı Google Play, Apple Store kabil platformlardan indirebilecek ve böylece pervaz boyunca cümbüş içeriğine kablosuz yerine muvasala sağlayarak diledikleri müzik, film ve harita kabil uygulamalara ulaşabilecek.

SKYFE-T sistemi ise ilkin kabine içi cümbüş sistemi namevcut uçaklarda 'Business' yolculara inhisar etmek kıl payı erdemli çözünürlüğünde bulunan tabletlerin dağıtımı ile müşterek cümbüş hizmeti sunuyor.

Dağıtılan tabletler içine yüklenen içerikler (film, müzik, dergi, belgesel, anketler vb.) sebebiyle yolcuların erdemli fon kalitesinde rüçhan ve hususi cümbüş olanağına kavuşacağı SKYFE-T sistemi, SKYFE-W bulunan uçaklarda uygulandığında hudayinabit yerine ait modeme bağlanarak içerikleri uçakta bulunan var sunucudan alarak 1,8 terabyte'lık iletişim araçları içeriğine ulaşabilecek, ayrımsız sürede harita ve pervaz bilgilerine de (yükseklik, hız, aut iklim sıcaklığı vb.) muvasala olanağı sunacak.

Kaynak: AA