Rusya'ya ilişkin Tataristan Cumhuriyeti başkenti Kazan'da Türk Hava Yollarının (THY) İstanbul-Kazan uçuşlarının 10. sene dönümü kutlandı.

Çok sayıda Tataristanlı ve Kazan'da eğleşme fail Türk vatandaşlarının katılmış olduğu törende THY'nin Kazan seferlerinin Tataristan vatandaşlarını çabucak Türkiye ile bağlamakla kalmayıp ayrımsız sürede dünyanın nice noktasına idrak olanağı sağlamış olduğu belirtildi.

THY Rusya Genel Müdürü Mefail Deribaş törende meydana getirdiği konuşmasında, Mart 2006'dan beri THY'nin İstanbul-Kazan uçuşlarının geceli gündüzlü bitmeme ettiğini anlattı.

Deribaş, önceki ilkin haftada dü uçuşla başlattıkları tayyare seferlerini haftanın yedi gününe çıkarttıklarını ama Rusya'daki kazançlı krizden ötürü şu anda THY'nin Kazan seferlerini beşe indirdiklerini belirtti. Deribaş, 'Biz Rusya ile ilişkilerimizin aşırı dobra olmasını istiyoruz ama kılıç hassaten Tataristan halkı ile hem dini inancımızı paylaşıyoruz hem de dem bağımız var. Türkiye kendisine Tataristan'ı aşırı önemsiyoruz. Rusya Federasyonu Tataristan Cumhuriyeti'ne Türk iş adamları aşırı envestisman yaptı. Ve gittikçe bu ilişkilerimiz emektar seviyesine dirimlik ve bu yatırımlarımız kalmış olduğu yerden bitmeme eder' niteleyerek konuştu.

Türkiye'nin Kazan Başkonsolosu Turhan Dilmaç da AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, sabık sene Tataristan'a en aşırı ecnebi turistin Türkiye'den geldiğini, bu turistlerin de Kazan seferlerini THY ile gerçekleştirdiğini söyledi.

Bu sene Rusya'nın uyguladığı ara sınav nedeniyle Türk turistlerde az buçuk eksilme bulunduğunu kaydeden Dilmaç, 'Tüm bu zorluklara karşın THY, zaman hakeza ortak aktiflik düzenliyor. Genel kendisine seferlerine ayrımsız halde bitmeme ika kararını aldı. Buysa itidalli vadede THY'nin bu piyasaya bulunan itimatını de gösteriyor' dedi.

Türk mutfağından hususi yemeklerin ağırlama edilmiş olduğu törende, 3 misafire çekilişle THY tayyare biletleri verildi. Tören, sene dönümü pastasının kesilmesi ve ikramıyla akıbet buldu.

Kaynak: AA